Afbeelding
(Foto: LAMBERT DE JONG)

‘Ga elke dag met plezier naar mijn werk’

REGIO - Tijdens haar zorgopleiding liep Reslin Blom (25) stage in de gehandicaptenzorg. Al snel was ze ‘helemaal verliefd’ op het werk. Toch koos ze na haar studie voor een heel anders avontuur - een eigen winkel in Amsterdam. Na een aantal ondernemersjaren, kwam het gemis. Ze hakte de knoop door en solliciteerde als begeleider bij Odion. “Ik vind het weer zo leuk, dit wil ik mijn leven lang blijven doen.”

Reslin koos opnieuw voor de zorg

“Een eigen chocoladewinkel beginnen, daar ging ik geen nee tegen zeggen”, vertelt Blom. “De inkoop, boekhouding, zorgen dat alles vers blijft. Ik leerde ontzettend veel in die periode, maar het was ook hard werken. Prima als het je passie is, maar ik moest elke keer terugdenken aan die stagetijd waarin ik echt met plezier naar mijn werk ging. Dat miste ik zo.”

Leuke contacten met ouders

“Toen ik een baan bij Odion kon krijgen, heb ik vrij gemakkelijk mijn winkel gesloten. Ik startte bij de flexpool om uit te vinden wat precies bij me past. Zo leerde ik het Odion Logeerhuis kennen. Elke dag een andere groep kinderen, leuke contacten met ouders. Dit werk is zo afwisselend. Het leuke is dat ik mijn ondernemerservaring meeneem, en hier bijvoorbeeld de boekhouding verzorg.''

Interne opleiding

''Ook volg ik een interne opleiding om door te groeien naar persoonlijk begeleider. Steeds meer besef ik wat een dankbaar werk dit is. Dat geeft me zo'n goed gevoel als ik aan het einde van mijn dienst naar huis ga. Werk dat je gelukkig maakt, daar kan niets tegenop. Ik kan het iedereen aanraden.”