Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Afscheid juf Rita: ‘Dank u voor alles dat u heeft gedaan!’

Algemeen

VELSEN-NOORD - Afgelopen maandag nam juf Rita van Basisschool De Plataan in Velsen Noord afscheid van haar collega’s, kinderen en ouders. Het was een supergezellige dag vol met verrassingen.

 In de ochtend werd juf Rita opgehaald door alle groepen van de Plataan onder begeleiding van een draaiorgel. Waarna ze richting school liep en warm welkom werd geheten door de directeuren. Vervolgens werd juf Rita getrakteerd door alle kinderen op een vrolijke dans op het lied; “dansen met tante Rita”. Waarna iedere klas op zijn eigen manier afscheid nam. Juf Rita trakteerde ieder kind op een leuke verrassing. En tot slot kregen de leerlingen nog een heerlijk ijsje.   

De Triangel

Juf Rita kwam in 2005 op de Triangel, maar was toen al aan de school verbonden, vanwege haar eigen kinderen. Juf Rita werd al snel een bekend gezicht voor de Triangel, later de Plataan. Doordat ze al zo lang op school werkzaam is, komen inmiddels de vroegere leerlingen met hun kinderen op school. Wat voor de ouders ook weer een mooie herinnering aan hun schooltijd is.  

Juf Rita was de “Rots in de branding” op school. Ze hielp iedereen; knutselen, extra taalondersteuning, schoolreisje, sinterklaas, kerstmis enz. enz. 

Juf Rita stond voor iedereen klaar. Maar zoals juf Rita zelf zegt: “Het is goed geweest”. Met de zomervakantie begint ook het pensioen en zal juf Rita samen met haar man Ger af en toe op de camping te vinden zijn. Op school zullen de collega’s en kinderen haar gaan missen en wensen haar een mooie tijd.  Zoals de kleuters zongen: “Dank u voor alles dat u heeft gedaan!” 

Afbeelding