Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Ingezonden brief: Dorpsraad Wijk aan Zee sluit zich aan bij rechtszaak tegen Tata Steel

IJMOND - Onlangs werd ik samen met anderen geïnformeerd door het Bestuur van de Stichting Dorpsraad Wijk aan Zee over haar besluit om aan te sluiten bij de rechtszaak van Stichting Frisse Wind tegen Tata Steel. Deze Stichting Frisse Wind bereidt samen met advocaat Ficq een rechtszaak voor tegen Tata Steel voor wegens het toebrengen van gezondheidsschade.

Maar vraagt de inwoners niets

Als inwoner van Wijk aan Zee wordt ik ook regelmatig geconfronteerd met geur-gevaarlijke stoffen en geluidsoverlast afkomstig van Tata Steel. De bezorgdheid van de Stichting Dorpsraad Wijk aan Zeedorpsraad deel ik daarom ook. .

Mijn bezwaar gaat echter over het gevolgde proces. Het besluit om aan te sluiten bij de rechtszaak tegen Tata Steel isis genomen op tijdens de raadsvergadering van de Dorpsraad (adviesorgaan van Stichting Dorpsraad Wijk aan Zee) d.d. 9 juni 2021, zonder dat .

Dit punt was niet geagendeerd was. Nu de leden van de Dorpsraad automatisch gevormd wordt door alle meerderjarige zijn de inwoners van Wijk aan Zee, zijn wij nu dus. Deze worden nu dus -zonder inspraak- betrokken bij een juridische procedure tegen Tata Steel. Het is maar de vraag of de inwoners van Wijk aan Zee dit willen.

Ik in ieder geval niet. Er wordt langs veel kanten druk uitgeoefend op Tata Steel om te verduurzamen. Ook de staatssecretaris ondersteunt deze strategie. Laten we druk zetten op dit proces.


Bart van Wijck

Inwoner van Wijk aan Zee.