Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Liberaal Heemskerk: 'Ja, we zijn voor betaalbaar wonen!'

HEEMSKERK - Liberaal Heemskerk heeft in de laatste raadsvergadering vóór de zomervakantie o.a. het college opdracht gegeven het volgende te gaan onderzoeken: Of en hoe (startende ) huishoudens met een lager/ midden inkomen een woning kunnen kopen, waarbij de grond vooralsnog in eigendom van de gemeente blijft.

Verder heeft Liberaal Heemskerk NEE gezegd tegen de perspectiefnota. De gemeente Heemskerk heeft een financieel gat van ruim 4 miljoen euro in 2022 (beste scenario, wellicht nog hoger). 

Nee tegen verhogen OZB

Hoewel het Rijk meer gaat bijdragen aan o.a. jeugdzorg moet op uitgavengebied het een en ander veranderen zonder dat uw kind dit zal merken.

Ook heeft Liberaal Heemskerk NEE gezegd tegen drastische maatregelen VERHOGEN WOONLASTEN INWONERS om dit gat te dichten. Onze fractie is in ieder geval tegen eenzijdig verhogen van de OZB , hierover hoort u dit najaar meer.

Wat dan wel JA gezegd op de vergadering?  

-JA tegen efficiënt werken op het gebied van onderwijs (meer preventieve taken zoals logopedie, dyslexie training en school maatschappelijk werk terug op de scholen); 

-JA tegen efficiënt werken op sociaal maatschappelijk gebied, dus 1 loket in het gemeentehuis waar alle taken en organisaties bereikbaar zijn.


Uiteraard streeft de fractie van Liberaal Heemskerk bestaand uit Karel Rozemeijer, Alex den Haan , Nuzjan Abdullh en ondergetekende, zelf ook naar efficiency en vooral het laten meedenken en doen van inwoners in raadszaken.

U bent van harte welkom , hierover in het najaar meer….Voor nu een heel fijne vakantie!


Ineke Jansen, Liberaal Heemskerk