Afbeelding
(Foto: NH Nieuws)

Ingezonden brief: Basisschool De Vrijheit

Hoe lang moeten de Wijk aan Zeese kinderen op basisschool De Vrijheit nog vertoeven in vuile lucht? De motie van Samen Lokaal (medeondertekend door Vrij en de PvdA) aan het college om Fedra dringend te verzoeken de leerlingenlokalen van basisschool De Vrijheit tijdens de zomersluiting te voorzien van adequate zuivering en ventilatie, werd door D66-wethouder Van de Berg ontraden. 

Waardoor de coalitiepartijen TEGEN deze motie stemden. Reeds op 15 maart blijken Fedra en de wethouder te hebben afgesproken om eerst de omvang van het probleem van de luchtkwaliteit goed helder te hebben om vervolgens de meest adequate oplossing te zoeken. 

Het is inmiddels juli en over de status van dit onderzoek is nog niets bekend! Maar de tijd dringt. De feitelijke bevindingen zijn, dat de luchtkwaliteit in de school onvoldoende is. Waarvoor zou dan nog een nader onderzoek moeten plaats vinden? Voor een aantal cijfers achter de komma? Na de zomervakantie weer een gezond klimaat in de klassen zou een mooie start van het nieuwe schooljaar betekenen, toch? 

En er zijn betaalbare oplossingen voorhanden! Of moeten de bezorgde ouders hun kinderen straks maar thuishouden?


Karel Fiseler

(Samen Lokaal)