Van begane grond tot de bovenste verdieping zijn de deskundigen van Jarvo rondom de flat aan de Büllerlaan bezig met het voegwerk.
Van begane grond tot de bovenste verdieping zijn de deskundigen van Jarvo rondom de flat aan de Büllerlaan bezig met het voegwerk. (Foto: Bert Westendorp)

Jarvo ruim 50 jaar gespecialiseerd in perfect voegwerk

HEEMSKERK - De bedrijvigheid bij Jarvo aan Lijnbaan 62 is even voorbij. De werkplaats is hagelschoon, apparatuur netjes opgeslagen en Jeroen Groenewoud staat in korte broek en vakantie-outfit in de bedrijfshal. “Het was ontzettend druk dit jaar en nu heb ik vakantie, ja de bouwvak dus. Op maandag 16 augustus gaan we weer aan de slag.” Jeroen is samen met zijn vrouw Yvonne eigenaar van Jarvo. Yvonne verzorgt op kantooradres Eenigerburg 43 in Heemskerk de administratie.

Tip: Voegwerk regelmatig controleren

Het bedrijf bestaat inmiddels ruim een halve eeuw en heeft in die vijftig jaar een meer dan uitstekende reputatie opgebouwd op gebied van voeg- en metselwerk, restauratie van gevels, gevelreiniging en impregneren van gevels. Historische en monumentale panden, maar ook complete flatgebouwen en ‘gewone’ woningen, zijn objecten waar Jarvo wordt ingeschakeld.

Serieus werk

Een flat aan de Büllerlaan, op de grens van Heemskerk en Beverwijk, wordt nu door Jarvo gerestaureerd. Het voeg- en metselwerk krijgt een onderhoudsbeurt en eventueel loszittende stenen worden vervangen. Jeroen: “De VVE (Vereniging Van Eigenaren) heeft ons voor deze klus ingeschakeld.” Voor Jeroen en zijn vijf gespecialiseerde vakkrachten met jarenlange ervaring is dit type voeg- en metselwerk een routineklus, maar ook als gebruikelijk heel serieus werk.

Historische panden

Gespecialiseerd vakwerk aan historische panden is een ander hoofdstuk. Bij die panden hoort soms een zogeheten snijvoeg. Jarvo beheerst de techniek om een snijvoeg te restaureren. De voeg oogt strak en kan enkel door specialisten in oude staat herstelt worden. De Heemskerkers beheersen ook deze techniek.

Vochtdoorslag

Een tip van Jeroen: “Het is aan te raden om toch zeker eens in de twintig jaar de gevels van een woning eens goed te bekijken. Vaak is het nodig om voegen opnieuw aan te brengen. Doe je dat niet dan bestaat de kans dat je verder van huis bent, omdat het metselwerk is aangetast en vochtdoorslag geeft naar de binnenmuren. De westzijde van gevels heeft in onze regio het meeste te lijden.”

Ervaren vakman

Jeroen laat weten dat een ervaren vakman er bij in zijn bedrijf geen luxe is. “Maar die vakmensen zijn moeilijk te vinden”, weet de Heemskerker uit ervaring. Geïnteresseerden kunnen altijd reageren.

Planning

Voorlopig is het tijd om vakantie te vieren. Maar helemaal loslaten is voor Yvonne en Jeroen niet helemaal van toepassing. “Ja ik ga de planning voor ná de vakantie nog even regelen. Maar voegwerk is er de komende weken niet bij.

Voor meer informatie: telefoon 0251-230359 of 06-50621284. E-mail: info@jarvo.nl, website: www.jarvo.nl.

De bedrijfswagen van Jarvo .