Binnen intensief, buiten aanvullend fietsen of wandelen. Die combinatie maakt sporten in de zomer effectief en voor iedere vrouw geschikt.
Binnen intensief, buiten aanvullend fietsen of wandelen. Die combinatie maakt sporten in de zomer effectief en voor iedere vrouw geschikt. (Foto: Aangeleverd)

'In combinatie sporten geeft zoveel meer energie'

HEEMSKERK - “Binnen trainen is misschien niet het eerste dat in je opkomt als het zomer is.”, zegt Kim Visser, franchiseneemster van Fit4lady in Heemskerk. “Mensen trainen dan veel buiten, maar juist de combinatie van binnen intensiever sporten en buiten fietsen of wandelen geeft extra energie. Je bent immers onder verschillende omstandigheden actief. Je lichaam leert door de verschillende omstandigheden waarin je traint om extra conditie op te bouwen. Dat geeft je veel meer energie om alle dagen prettig door te komen.”

Binnen en buiten trainen in de zomer extra god voor opbouw conditie

Haar collega van Fit4lady Krommenie, Astrid Hopman, vult aan. “We merken aan onze leden dat ze juist nu willen blijven doortrainen in de zomer. Weliswaar kon dat tijdens de lockdown ook met onze buitentrainingen en online trainingen, maar mensen hebben er behoefte aan om een goed figuur en veel energie vast te houden. Daarvoor is een combinatie van twee keer intensief sporten en lekker buiten zijn met bijvoorbeeld fietsen en wandelen heel effectief. Fit4lady biedt een circuittraining aan met een afwisselende kracht- en cardiotraining. En dat kan prima in 30 minuten.”

Bewust leven en bewegen

Eigenaresse van Fit4lady in o.a. Limmen Arina van Damme: “Fit4lady biedt een sportprogramma om vrouwen fitter en krachtiger de zomer door te laten gaan. Met persoonlijke aandacht houden vrouwen sporten beter vol en gaan ze met veel plezier naar de sportschool. Leden kunnen dit proberen met een gratis proefles of 21 dagen voor een speciaal beginnerstarief. Ze krijgen een lifestyle- boekje met tips en gezonde recepten en in de Fit4lady-app kunnen ze hun vorderingen bijhouden. Iedere vrouw kan hiermee instappen, ongeacht fitheid, conditie, leeftijd of gewicht. In een persoonlijk gesprek vooraf gaan we kijken welke doelen de vrouwen voor zichzelf willen halen en hoe we de vrouwen hierbij kunnen ondersteunen.” 


Kim: "Wij werken nog steeds volgens de protocollen van het RIVM en branche-vereniging NL Actief en bieden dus een veilige sportomgeving met uitstekende ventilatie.” Vrouwen die in beweging willen komen zijn van harte welkom bij Fit4lady in Heemskerk, Krommenie of Limmen. Meer informatie: www.fit4lady.nl.