Een Mariabeeld.
Een Mariabeeld. (Foto: Aangeleverd)

Mariaconcert in Heemskerk met sopraan, alt en fluit

Algemeen

HEEMSKERK- Op vrijdagmiddag 13 augustus geeft de vaste organiste Anja van der Ploeg een Mariaconcert in de Dorpskerk. Zij bespeelt zowel het orgel als de vleugel.

Concert vrijdagmiddag in de Dorpskerk

Aan het concert werken mee de sopraan Cobi de Bruijn, de alt Mariette van Berkum en de fluitiste Liesbeth van der Blom. Op het programma staan werken van Caccini ( Ave Maria ), Luzzi ( Ave Maria ), Mozart ( Ave Verum en Ave Maria), C.Franck ( Panis Angelicus ), Lloyd Webber ( Pie Jesu ) , Fauré, A.Dvorak.

Twee keer

Het concert zal twee keer plaatvinden: om 14.00 uur en om 15.30 uur vanwege de beperkt aantal zitplaatsten.

De sopraan Cobi de Bruijn studeerde zang aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Als soliste werkte zij mee aan diverse uitvoeringen zowel in binnen- als in het buitenland. Zij zingt oa in het trio Comare.

De alt Mariette van zingt in verschillende ensembles oa het trio Comare en het Vocaal Ensemble Musica Sacra . Ook heeft zij haar medewerking verleent aan concerten in zowel binnen als buitenland.

De fluitiste Liesbeth van der Blom studeerde dwarsfluit aan het Conservatorium te Alkmaar. Zij is docente aan het Cultuurhuis te Heemskerk en geeft o.a.les volgens de Suzuki methode. Zij speelt in diverse ensembles.

Anja van der Ploeg is afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam voor orgel, piano en kerkmuziek. In verschillende kerken en plaatsen is zij werkzaam en als uitvoerend musicus geeft zij regelmatig concerten ook in het buitenland.

Vocaal Ensemble

Ze geeft zelf leiding aan verschillende koren en aan ad hoc ensembles zoals Het Vocaal Ensemble Musica Sacra waarmee ze regelmatig Passie-concerten geeft. 

Ook is zij als docente orgel werkzaam bij het Cultuurhuis Heemskerk en bij de Muziekschool Hart in Haarlem en als pianodocente bij de Bollenstreekmuziekschool te Lisse. Als u geen corona gerelateerde klachten heeft bent u van harte uitgenodigd het concert bij te wonen. Bij al onze concerten volgen we de meeste actuele richtlijnen van het RIVM .

Vanwege de gemaakte onkosten zal een bescheiden toegangsprijs worden gevraagd van €3,00.