Dirk Jan Roeleven en zijn partner Hester van der Vliet.
Dirk Jan Roeleven en zijn partner Hester van der Vliet. (Foto: Aangeleverd)

Documentairemaker Dirk Jan Roeleven rijdt van Amsterdam naar Tokio

Algemeen

HEEMSKERK - Vele zagen de trip van documentairemaker Dirk Jan Roeleven en zijn partner Hester van der Vliet als een mission impossible. Het Amsterdamse stel reed vanuit hun woonplaats naar Tokio in een zeventien jaar oude Subaru Forester. Roeleven schreef een boek over zijn trip en komt op donderdag 9 september bij Subaru-dealer Niestcar zijn verhaal doen.

Lezing over trip naar Tokio in bijna 20 jaar oude Subaru Forester bij Subaru-dealer Niestcar in Heemskerk

En dat Roeleven een boeiend verhaal te vertellen heeft na ruim 24.000 kilometer en zeventien weken lief en leed met zijn partner Hester in de Subaru Forester te hebben gedeeld, is inmiddels wel duidelijk. Alle grote landelijke media schreven over zijn trip, van zijn boek zijn inmiddels bijna 10.000 exemplaren verkocht. 

En nu komen Dirk Jan en Hester bij Subaru-dealer Niestcar vertellen over zijn monstertocht. Roeleven: “Tijdens de voorbereidingen hoorden we al dat 98% van alle Subaru’s na tien jaar nog rondrijdt. Dat dat geen marketingpraat is, blijkt uit onze trip. De zeventien jaar oude Forester gaf gedurende de rit geen klap verkeerd. Zelfs niet op de vreselijk slechte wegen in Mongolië, waar we 350 kilometer een onverhard spoor zochten om de volgende stad te bereiken.” De auto, liefdevol ‘De Boswachter’ gedoopt, zal met Roeleven en zijn boeken naar Heemskerk komen voor de boekbespreking. 

Mark Niesten van autobedrijf Niestcar: “Wij zijn altijd op zoek naar een interessante manieren om onze klanten iets bijzonders te bieden. Testrijden met een caravan, off-road met onze Subaru’s en nu dus een boekbespreking. De gepassioneerde schrijver zal uitgebreid vertellen over zijn avonturen, over zijn boek en over zijn oude Forester. Dat doet hij samen met zijn vrouw Hester, die ook van de partij is. Het belooft een leuke en interessante avond te worden.” Aanmelden bij Mark Niesten van Subaru-dealer Niestcar. Tel: 0251-244666 of per e-mail: receptie@niestcar.nl.