Afbeelding
(Foto: Dennis Mantz)

Column Blik van Co: Kennemer Theater

Algemeen

Het is donderdagavond zeven uur en ik sta klaar om naar het Kennemer Theater te gaan voor een expertmeeting Project Stadsimago. Even nog wat after shave op en loop ik in ons appartementencomplex (zo heet dat tegenwoordig) de trap af. 

“Jeetje wat zie jij er deftig uit”, word ik vriendelijk toegesproken door een buurvrouw. “Ik ga naar het Kennemer Theater voor een bijeenkomst”, antwoord ik haar. Ik loop langs de aanleunwoningen die gesteigerd zijn. Rondom zijn er steigers geplaatst voor een grote renovatie die tot ruim januari 2022 zal duren. 

Op het Kerkplein groet ik de terraszitters bij Camille. “Moet je ook een pilsie Co”. Ik maak hen duidelijk dat ik graag een pilsie lust maar dat dit nu niet het moment is. Ik steek het plein over en loop langs het beeld zonder titel, gemaakt door Nico Betjes in roestvrij staal, naar het Kennemer Theater. 

Ik denk terug aan de jaren zeventig. Dit theater is ontstaan uit de vroegere “De Slof”, die stond op het Raamveld en vloog in 1974 in brand. In 1976 werd op de Kerkstraat een nieuw gebouw geopend met de naam Ontmoetingscentrum ‘De Nieuwe Slof’, waarin een theater werd gevestigd. In 2001 werd de naam gewijzigd in ‘Kennemer Theater en congrescentrum’. 

Theater ontstaan uit de vroegere “De Slof”, die stond op Raamveld en vloog in 1974 in brand

In 2004 werd de foyer gemoderniseerd en afgerond. Deze verbouwing werd gedaan om het theater een meer regionale uitstraling te geven. En dat is duidelijk gelukt. Ik loop naar binnen en begroet de overige deelnemers/sters. Rob reikt mij een kopje koffie aan en ik zie in mijn rechterooghoek bij een drukbezette tafel aan het raam de Beverwijker openliggen met het programma voor het nieuwe seizoen 21-22. 

Er worden vele loftuitingen geuit, maar ook hier zijn de meningen verdeeld. U kent het wel. De een vindt dit beregoed en de ander vindt het oude meuk. Maar men is het erover eens dat er voor eenieder wat wils is. 

Na de meeting ga ik snel naar huis om het programma eens goed te bestuderen. Er is volop muziek uit de zestig en zeventiger jaren o.a. The Dutch Eagles Gold, Pink Project, John Lennon en ABBA. Ik ga in ieder geval wat kaarten bestellen.

Co Backer

jalbacker741@telfort.nl