Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Alles over Dag van de Scheiding

REGIO - Op vrijdag 10 september 2021 is de Dag van de Scheiding. Op deze dag kunt u bij onze gespecialiseerde advocaten kosteloos informatie inwinnen over scheiding. Wij bieden u een vrijblijvend adviesgesprek aan van 30 minuten. U bent welkom bij ons op kantoor, maar we helpen u ook via telefoon, Skype of Microsoft Teams. In deze blog leest u alles wat u moet weten over de Dag van de Scheiding.

1. Waarom de Dag van de Scheiding?

Op 15 september 1796 werd in Nederland de eerste echtscheiding uitgesproken. Sinds 2010 wordt daarom op de tweede vrijdag van september de Dag van de Scheiding georganiseerd. Dit jaar vindt deze dag plaats op vrijdag 10 september. De Dag van de Scheiding is een initiatief van de beroepsvereniging van familierechtadvocaten/scheidingsmediators (vFAS). Alle bij de vFas aangesloten kantoren openen op deze dag hun deuren om kosteloos advies te geven over scheiden. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom scheidingen zodat (ex)-partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan.

2. Voor wie is de Dag van de Scheiding?

De Dag van de Scheiding is voor iedereen die meer wil weten over scheiden.
U kunt bij ons terecht: wanneer u wilt scheiden en hier informatie over wilt inwinnen; als u de knoop nog niet definitief heeft doorgehakt en alleen uw opties wilt verkennen; als u een second opinion wilt; wanneer u al bent gescheiden en afspraken die destijds zijn gemaakt wilt checken; wanneer u informatie wilt over het verbreken van uw relatie (als u niet gehuwd bent).

3. Over welke onderwerpen kunt u advies krijgen?

Bij een scheiding komt veel kijken. Wat is de eerste stap? Hoe kunt u een scheiding goed voorbereiden? Als er kinderen zijn; wat moet er voor hen geregeld worden? U kunt o.a. advies krijgen over de volgende onderwerpen:

Kinder- en partneralimentatie; Huwelijkse voorwaarden; Verdeling huwelijksgemeenschap; Samenlevingscontracten; Zorgregeling voor de kinderen; Invulling ouderschapsplan; Afwikkeling gezamenlijke woning; Scheiden met een eigen bedrijf; Gevolgen voor pensioen; Fiscale gevolgen van een scheiding; Internationale echtscheiding; Mediation

4. Wat is de meerwaarde van een advocaat bij een echtscheiding?

Een advocaat kan u helpen om uw scheiding zo goed mogelijk en zorgvuldig te regelen. Dit is belangrijk vanwege de vele juridische implicaties. Denk bijvoorbeeld aan het vaststellen van de alimentatie, verdelen van het vermogen, vergoedingsrechten en de fiscale gevolgen van een scheiding. 


Bron: gmw.nl