De Grand Prix gaat begin september door.
De Grand Prix gaat begin september door. (Foto: Bert Westendorp)

In de startblokken voor Max Verstappen tijdens Dutch Grand Prix

ZANDVOORT - In de de startblokken voor Max Verstappen, want de Dutch Grand Prix in Zandvoort, tussen 3 en 5 september, heeft groene licht gekregen. Niet meer dan 67% van het oorspronkelijke aantal toeschouwers is toegestaan op het evenement dat komend weekend zal vinden. Zandvoort zal koken.... 

Het was al een tijdje bekend dat de Grand Prix in Zandvoort kan doorgaan, onder meer vanwege de vaste zitplaatsen van het publiek op de tribune. Nu dat dus werd bevestigd, al dan niet met wat restricties, is heel Nederland enthousiast.

Sportief directeur Jan Lammers laat weten: "Voor mij is het glas twee derde vol. We gaan het gewoon doen. De drie bedrijven achter de Dutch Grand Prix, Circuit Zandvoort, SportVibes en TIG Sports, hebben besloten te investeren in de toekomst van de F1 in Nederland. Het geloof in de ambitie om het grootste Ultimate Race Festival van de wereld te organiseren blijft voor de komende jaren het uiteindelijke doel. Dit jaar weliswaar in afgeslankte vorm, maar ondanks dat, zal de strijd om het wereldkampioenschap in een prachtige oranje ambiance worden gestreden.” In het kort geldt nu dat: 60.000 tot 70.000 toeschouwers per dag zijn toegestaan. Op 5 september neemt ‘onze' Max om 15 uur het op tegen onder meer Lewis Hamilton en Sebastian Vettel.




 


Max Verstappen.