Afbeelding
(Foto: https://www.verder-online.nl/dagvandescheiding)

Punten bij internationale echtscheidingen

Het aantal internationale huwelijken neemt toe, wat ook een toename van het aantal internationale echtscheidingen betekent. Als u kinderen heeft, kan het maken van afspraken met uw ex over een internationale omgangsregeling best ingewikkeld zijn. Wat zijn aandachtspunten?

Begeleiding

Wanneer u en uw ex-partner niet in hetzelfde land gaan wonen, zullen de kinderen veelal met het vliegtuig tussen u beiden heen en weer reizen. Daarom vormen de vluchten een belangrijk onderdeel van een internationale omgangsregeling. Niet alleen de frequentie is van belang, maar ook de wijze waarop. Vliegt u heen en brengt uw ex de kinderen terug? Omdat een eenduidige richtlijn ontbreekt, is het belangrijk om hier, samen met uw advocaat/mediator, goed naar te kijken

Toestemming

Als u en uw ex beiden het gezag over uw kinderen uitoefent, dan heeft u elkaars toestemming nodig om met uw kinderen te mogen reizen. Daar zijn speciale toestemmingsformulieren voor. Zorg ervoor dat u altijd een dergelijk formulier op zak heeft.

Kosten

Een internationale omgangsregeling is duurder dan een omgangsregeling binnen Nederland. Niet alleen vanwege de vluchten. Het eventueel aanhouden van een appartement of het huren van woonruimte en/of een auto brengt ook extra kosten met zich mee. Bij het vaststellen van alimentatie zult u geheel of gedeeltelijk met deze extra kosten rekening moeten houden. Deze kosten veranderen immers uw financiƫle plaatje.

Video bellen

Vergeet in een ouderschapsplan niet ook een regeling op te nemen voor videobellen, zeker als u en uw ex niet goed communiceren en u en uw kinderen dus belang hebben bij duidelijkheid en structuur.




bron: https://www.verder-online.nl/dagvandescheiding