De Vuilnismannen verzorgen de muzikale start van het schooljaar op basisschool Otterkolken.
De Vuilnismannen verzorgen de muzikale start van het schooljaar op basisschool Otterkolken. (Foto: Aangeleverd)

Muzikale start voor 'Otterkolken'

HEEMSKERK - Op dinsdag 7 september ging het schooljaar van basisschool Otterkolken in Heemskerk swingend van start. Tijdens de muzikale voorstelling ‘trommelen op rommel’ en een spetterend optreden van ‘De Vuilnismannen’ leerden de kinderen van alles over ritmes en slagwerk. Met een donderend geraas ging het nieuwe schooljaar officieel van start.

‘De Vuilnismannen’ is een muzikale theatergroep die met leerlingen op hun eigen niveau werkt. Na een korte en grappige introductie met pratende vuilnisbakken gingen ze met de kinderen aan de slag. Ze kregen antwoord op de vraag: wat is ritme? Hoe maak je een ritme en welk geluid kan je daarbij gebruiken? Met behulp van verschillende ritmespelletjes werd het al snel duidelijk. Aansluitend gingen de leerlingen zelf met slagwerk aan de gang. Met drumstokken en emmers werd geoefend en in korte tijd een voorstelling in elkaar gezet. 

‘Vuilnismannen’ is een muzikale theatergroep

Deze muzikale start komt voort uit de muziekplus op Otterkolken en is onderdeel van een plan om het muziekonderwijs laagdrempeliger en professioneler te maken. De twee vakleerkrachten geven in alle groepen muziekles aan de hand van de moderne methode 123Zing. 

Blokfluitles

Ook krijgen de kinderen blokfluitles of les op een blaasinstrument in samenwerking met muziekvereniging Caecilia. Daarbij mogen ze de blaasinstrumenten lenen om thuis te oefenen. Zelfs na schooltijd zijn er mogelijkheden om muziekles te volgen. Het swingt op Otterkolken!