Boer Kasper.
Boer Kasper. ((Foto: Aangeleverd))

Vijfde Caring Farmers Foodcamp op Landgoed Rorik in Beverwijk

Algemeen

BEVERWIJK - Op zaterdagmidag 9 oktober (14.30-17.00 uur) nodigt Boer Kasper, van de Groente Amsterdammer en Landgoed Rorik in Beverwijk, iedereen uit te komen leren en proeven. Dit is vijfde in een reeks van 10 Foodcamps van Caring Farmers en LekkerBoer door het hele land om burgers en boeren samen te brengen op de natuurinclusieve boerderijen. 

De middag is bedoeld voor alle leeftijden: bewegen met een bootcamp voor een gezonde levensstijl, oogsten met de boer, je oogst bereiden met een chefkok, leren over de groente, de bodem en de kringloop en een beestjesspeurtocht voor de kleinste deelnemers. Een kijkje in het duurzaam boeren van de toekomst.

Landgoed Rorik Kasper, Rubie, Eise, Anne en Aisha zijn de landbouwondernemers van Landgoed Rorik, een kersvers nieuw landgoed in Beverwijk. In 2018 won Studio Valkenier een tender van het recreatieschap Alkmaarder-en Uitgeestermeer voor de herontwikkeling van 40 hectare polder, en ‘Landgoed Rorik’ was geboren. Afgelopen jaar is de eerste groente verkocht onder de noemer de ‘De Groente Amsterdammer’, zijn de eerste delen van de boom -en wijngaard opgebouwd en zijn de eerste vakantiehuisjes gebouwd en in de verhuur gegaan. We werken ook hard om de biodiversiteit te vergroten. We bouwen zelfvoorzienend en boeren volgens biologisch uitgangspunt. Het wordt een plek waar verschillende ondernemers samenwerken om een ecologisch , duurzaam, circulair en recreatief gebied te creëren waar je kunt ontspannen, ondernemen en geïnspireerd kunt worden. Help jij deze jonge boeren anders boeren? Kom naar de foodcamp!

De Foodcamps zijn een leuk en leerzaam middagje uit voor alle leeftijden. Je oogst zélf je eten met de boer dat je vervolgens ter plekke bereid met chefkok. Met mede-initiatiefnemer van Landgoed Rorik Atse van Outstanding Events,, komen deelnemers letterlijk in beweging voor hun eten! Terwijl de kinderen op speurtocht gaat naar alle zoemende beestjes vertelt boer Kasper jou alles over zijn bedrijf, biodiversiteit, de bodem en het belang van gezond en duurzaam eten! Waarom is de bodem zo belangrijk? Waarom is hij zo gaan boeren?

The Dutch Food System Caring Farmers zijn 260 vooruitstrevende boeren en ruim 1000 caring consumenten, wetenschappers en ketenpartners, die samen sneller willen bewegen naar een natuurinclusieve kringlooplandbouw waar de biodiversiteit ieder jaar toeneemt, alle dieren buiten lopen en waar boeren goed contact hebben met hun klanten. Kijk op www.caringfarmers.nl

LekkerBoer organiseert al 3 jaar avonturen op het boerenland. Het bewegen, zelf oogsten en koken brengt een gezonde levensstijl samen met het leren over het boerenbedrijf. Letterlijk in beweging komen voor het verhaal achter ons eten! Deze foodcamp is onderdeel van het visieplan “Re-root the Dutch Food System 2050”. Info/aanmelden: www.caringfarmers.nl/foodcamps2021; Word Caring Consument en krijg gelijk korting op de foodcamps. Landgoed Rorik aan de Noorderweg.