Alzheimer Trefpunt in Zalencentrum De Jansheeren Heemskerk

HEEMSKERK - Op dinsdag 2 november is er een Alzheimer Trefpunt in Heemskerk. Onderwerp is: “Na de diagnose”. Plaats: Zalencentrum De Jansheeren, Maltezerplein 1, 1961 JC Heemskerk .Tijd: De zaal is open vanaf 19:00 uur, het programma start om 19:30 uur. 

Dementie, het ziektebeeld waarbij het brein gaat haperen, is het gevolg van schade in de hersenen. Als u merkt dat het brein bij u zelf, of bij iemand uit uw omgeving, gaat haperen, is het verstandig naar de huisarts te gaan. Deze zal dan onderzoek laten doen om vast te stellen wat er aan de hand is. Maar wat gebeurt er nadat een diagnose is gesteld? 

Gespreksleider Sivia Adrichem gaat in gespek met Marleen Molenaar. Marleen is casemanager (een verpleegkundige die begeleiding geeft aan mensen met dementie en hun mantelzorgers) bij het DOC-team van Parnassia. Marleen en Silvia gaan het hebben over de hulp die na de diagnose kan worden ingezet. Daarbij geven zij aandacht aan het proces waar iemand met dementie en zijn mantelzorgers doorheen gaan. Hoe belangrijk zijn de mensen (het steunsysteem) om iemand met dementie heen en hoe kunnen deze mensen hun eigen behoeften en grenzen naar voren brengen. Wat kunnen zij verwachten van de ingezette hulp. 

Vragen stellen

Tijdens de avond is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen en deel te nemen aan het gesprek.

Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren en professionals. Het belooft een bijzondere avond te worden. De toegang is laagdrempelig en gratis. 

Aanmelding vooraf is niet nodig. In verband met de veiligheid van iedereen zal bij binnenkomst gevraagd worden naar een vaccinatie- c.q. testbewijs. De bijeenkomst is in een ruime zaal, zodat voldoende afstand van elkaar gehouden kan worden. 

Wat kunt u verwachten? De bezoekers krijgen informatie van hulpverleners en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Bij elk Trefpunt worden deze mensen geïnterviewd door de vaste gespreksleider. 

Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen, ook op andere gebieden, te stellen. Er is een tafel met brochures en andere literatuur om thuis nog eens rustig na te lezen.