Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Gitaarfestival IJmond: Tientallen gitaren op drie podia

Algemeen

IJMOND - Alweer het zevende Gitaarfestival IJmond in het Kennemer theater en in de Grote Kerk in Beverwijk. Dit muzikaal evenement vindt plaats op zondag 7 november. Iedereen, die gitaar kan spelen, wordt een podium geboden om zijn of haar familie, vrienden en kennissen, maar ook iedereen dit van gitaarmuziek houdt, een gezellige middag te geven. De entree is gratis.

Door de corona is voorzichtigheid geboden. Er is controle op de QR code en met de geldende voorzorgsmaatregelen moet rekening worden gehouden. 

Hun beste kant

Op de drie podia, de foyer en de kleine zaal in het Kennemer theater én het podium in de Grote Kerk, zullen tussen 14.00 en 17.00 uur constant gitaristen hun beste kant laten zien. 

Alle soorten gitaarmuziek komen aan bod, van klassiek, flamenco, jazz en populair, maar ook verschillende singer-songwriters met gitaar hebben zich al aangemeld. 

Er doen gitaristen mee van de muziekscholen in de IJmond, maar ook bekende gitaristen die de afgelopen edities hebben meegedaan. 

Hoewel de inschrijftermijn is verlopen, kunnen gitaristen zich altijd nog aanmelden om een plekje te krijgen op een van de drie podia.

In de IJmond zijn de afgelopen 60 jaar duizenden gitaren verkocht door de verschillende muziekwinkels. Hoewel de gitaar in haar huidige vorm (met 6 snaren) ongeveer 300 jaar bestaat, gaat de geschiedenis van de gitaar enkele duizenden jaren terug. 

Op het Gitaarfestival IJmond zullen verschillende soorten gitaren ten gehore worden gebracht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding