De urban woontrend is terug van weggeweest.
De urban woontrend is terug van weggeweest. (Foto: Adobe Stock)

Woontrend: urban style

Huis

Bij Rodi Wonen delen we wekelijks de nieuwste trends binnen de woon- en lifestylewereld. Deze keer: dompel je interieur onder in de urban style!

De urban woontrend (oftewel: ‘de industriële woontrend’) is terug van weggeweest. Tijd om je huis een make-over te geven! Heb je een huis waar beton, staal, bakstenen, steigerbuizen of balken nog zichtbaar zijn? Zulke robuuste items passen perfect in een urban interieur. 

Het kleurenpalet is rouw, donker en vintage. Grijstinten staan mooi in een urban interieur, evenals zwart, kobaltblauw, donkergroen, okergeel en oranje. Op zoek naar unieke meubels? Ga voor vintage!

Lichtinval urban interieur

Omdat de kleuren van de urban interieurstijl zo donker zijn, is het belangrijk dat je genoeg lichtinval hebt. Anders wordt het interieur te duister. Mooie designverlichting kan daarbij helpen. Een lichtgekleurde vloer zorgt al voor een mooie balans. Tip: ga voor een robuust houten vloer, PVC vloertegels of een gietvloer (waar we onlangs al meer over vertelden!). 

Op zoek naar mooie urban meubels? Lees dan snel verder!


Urban hanglamp

Deze mooie hanglamp van I.D. Wonen past perfect in een industrieel interieur. De binnenste cirkel kun je draaien met 360 graden. Handig, want daardoor kun je switchen tussen een strakke en speelse uitstraling.


Urban eettafel

Dineren wordt een feest met deze mangohouten eettafel van DIMEHOUSE. Het stalen onderstel heeft een zwarte poedercoat. Een eyecatcher in elk urban interieur!


Urban wijnrek 

Wil je graag pronken met jouw exclusieve wijncollectie? Dat kan met dit elegante wijnrek van WoonQ. Je kunt er acht flessen in kwijt. Lekker praktisch!

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!

De urban woontrend is terug van weggeweest.