Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

‘Sint Agnes 55 jaar’ viert het met Ronnie Tober

Algemeen

HEEMSKERK - Deze week werd het 55-jarig bestaan gevierd van het Heemskerkse woonzorgcentrum Sint Agnes. Gastvrouw, Ingeborg, maakte het met de inkomsten van een kadokraam mogelijk om Ronnie Tober samen met Willeke ‘d Estelle te kunnen verwelkomen.

Vele jaren staan zij beiden garant voor feestelijke en muzikale hoogtepunten. Enthousiast werd meegezongen en gedanst op bekende liedjes zoals “naar de kermis” en “rozen voor Sandra”. ‘s Avonds werden bewoners verrast met een feestelijk diner.

Sint Agnes werd in 1966 gebouwd aan de Laan van Assumburg. Ruim 20 jaar later, in 1987, bleek dit gebouw niet meer aan de wensen te voldoen en een nieuw woonzorgcentrum werd gebouwd aan de Zamenhof. In 2003 verhuisde de bewoners voor 1,5 jaar naar een vleugel van Westerheem vanwege een grootschalige verbouwing.

In oktober 2005 namen de toenmalige bewoners hun intrek in Sint Agnes zoals het nu bekend staat. In de afgelopen 55 jaar viel Sint Agnes onder diverse organisaties.

Vanuit de Sint Agnes Stichting werden diverse fusies aangegaan eerst onder de naam Partners in de Zorg. Later werd uitgebreid met meerdere regionale zorginstellingen en toen is de naam ViVa!Zorggroep ontstaan.

55 jaar is een hele periode waarin veel gepasseerd is maar waar het woonplezier van bewoners hoog in het vaandel staat. Hier maken de medewerkers zich dagelijks hard voor.