Beginnen met hardlopen

BEVERWIJK - Dat bewegen goed is weet iedereen, maar hoe ga je beginnen? Atletiekvereniging DEM wil daarbij helpen. Op zaterdagochtend is er op parkeerplaats 'Het Kraaiennest' een aantal geclassificeerde trainers klaar om de beginselen en het plezier van hardlopen te leren. 

Bij av DEM in Beverwijk

Het gaat er in eerste instantie om het plezier van hardlopen te ervaren en dit later verder uit te bouwen naar een gezonde conditie. Onder leiding van de trainers wordt er aan de conditie gewerkt. Door deskundig advies worden blessures voorkomen. Er bestaat de mogelijkheid om eventueel over te stappen naar een snellere groep. De trainers zijn bekend in het duin en leiden de lopers langs de mooiste plekken. 

Er wordt regelmatig een andere route gelopen met andere uitdagingen. Als er later interesse is, bestaat er ook de mogelijkheid om gratis op donderdagavond een specifieke training te volgen op de atletiekbaan. Ook hier wordt er opgebouwd vanaf het begin. Om te ervaren of je het leuk vindt, zijn de eerste twee duintrainingen gratis. 

Eerste training

De eerste training start op zaterdag 13 november om 9.00 uur op parkeerplaats "Het Kraaienhof” tegenover de Patatoloog. ''We verheugen ons erop om jullie met het lopen te laten kennismaken en misschien het loopvirus te laten ervaren'', aldus de trainers.