(Foto: Aangeleverd)

DSS thuis ten onder tegen Quintus 2: 28-29

HEEMSKERK - Zaterdag 6 november speelden de dames van handbalvereniging DSS een thuiswedstrijd tegen Quintus 2 uit Kwintsheul. Sporthal de Waterakkers in Heemskerk was bij voorbaat al goed gevuld vanwege de aanwezige DSS jeugd en hun ouders. De jeugd werd op de foto gezet om hun nieuwe tenues inclusief sponsoren te laten zien.

Tijdens het oplopen en voorstellen van de dames van DSS voor de wedstrijd, zat de sfeer er ook al goed in, omdat iedere speelster twee jeugdspeelsters aan de hand meenam het veld op. DSS begon de wedstrijd redelijk.

Zowel aan de kant van Quintus als aan de kant van DSS werden foutjes gemaakt in de dekking, maar daardoor ontstonden mooie acties in de aanval. In de eerste minuten schoot Ilse Groot een paar ballen strak in de kruising van het doel. DSS was in deze fase met name afstand sterk.

Quintus ging daardoor offensiever verdedigen, met als gevolg dat er meer ruimte op de cirkel kwam voor instartende hoekspeelsters zoals Natasja de Vries. De stand ging, op een kleine dip van DSS na, gelijk op (2-2, 4-7 en 8-8). Halverwege de wedstrijd was het verschil 1 punt (13-14) in het voordeel van Quintus.

In de tweede helft nam Britt van Elsacker haar team mee op sleeptouw en scoorde 6 keer (van de 8 in totaal). Quintus wist echter ook steeds het net te vinden, waardoor geen van beide teams de ander achter zich kon laten (17-17).

Toen DSS een paar aanvallen niet wist te scoren, sloeg Quintus toch een klein gaatje (19-21 en 22-24). De thuisploeg moest alle zeilen bijzetten om het in de laatste minuten spannend te maken. Indy Bangma, keepster van DSS, hielp daarbij enorm door een aantal open kansen van Quintus te pakken. Met nog 1,5 minuut op de klok was het 27-28.

De spanning in de sporthal was voelbaar en het publiek moedigde de speelsters aan. Kim de Ruyter deed als laatste een duit in het zakje met een score, maar DSS wist de winstpunten niet in huis te houden (28-29).

Halverwege de eerste helft maakte Danique Glorie (keepster) op 13-jarige leeftijd haar debuut bij DSS dames 1.

De eerst volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 27 november om 19.30 uur tegen PSV uit Eindhoven. Op 20 november spelen de handbalvrouwen van DSS uit tegen Kwiek.

Toppertje van de week: Nourdin Schrijber

Doelpunten: Britt van Elsacker (8), Natasja de Vries (6), Bo Roele (4), Ilse Groot (4), Kim de Ruyter (4) en Roos van Hensbergen (2).