Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Wat gaat u van de positieve cijfers van de gemeente merken?

HEEMSKERK - Vorige week lag de begroting 2022-2023 met van af 2023 een positief resultaat, op zich netjes. Wat heeft Liberaal Heemskerk tijdens deze begrotingsbehandeling ingebracht?

1) Wat gaan de inwoners van deze cijfers merken ? Extra geld voor mantelzorg, vrijwilligerswerk, sport, de doorgeleiding naar werk vanuit de bijstand misschien?

2) Liberaal Heemskerk heeft uiteraard de bevriezing van de BTW op de woonheffingen ondersteund.


3) Er komt in een gemeentehuis een centraal serviceplein voor alle zorgvragen. Hoewel wij blij zijn met deze ontwikkeling had het college op de vraag wat deze werkwijze de inwoners en gemeente oplevert weer eens geen antwoord. Overigens voor wat betreft optimalisering dienstverlening hebben wij in een eerdere raadsvergadering gezorgd dat een eventueel hoorzitting bij een bezwaar niet perse digitaal hoeft, mag altijd fysiek.


4) Liberaal Heemskerk wil een max stellen aan de reserves die voor de grondexploitaties komen, waardoor de gemeente ruimte krijgt voor bijvoorbeeld nieuw beleid. Faciliteiten voor en ondersteuning aan de inwoners; bijvoorbeeld optimalisatie sportaccommodaties of daar is ie weer, vlottrekken van de woningbouw.


Liberaal Heemskerk wil de doorstroom bevorderen ook door de betaalbaarheid en beschikbaarheid van de woningen optimaal te maken. En daarbij niet alles vol te bouwen. Een stokpaardje van Liberaal Heemskerk is dat wij willen dat wethouders onafhankelijk van de raad opereren .Dat lukt nu onvoldoende vinden wij.

Dus onafhankelijkheid en transparantie en het directe belang van de inwoners : daar gaat Liberaal Heemskerk weer voor de aankomende raadsverkiezingen!


Ineke Jansen fractievoorzitter Liberaal Heemskerk