Lisette (l) en Ginger Verhagen voelen zich ook prima thuis in de nieuwe vestiging aan de Comansstraat.
Lisette (l) en Ginger Verhagen voelen zich ook prima thuis in de nieuwe vestiging aan de Comansstraat. (Foto: Bert Westendorp)

Perfect kunstgebit vereist vakmanschap

ALKMAAR/HEEMSKERK – Sfeer is moeilijk te omschrijven, maar is tastbaar in Tandprothetische Praktijk Verhagen. Op ontspannen wijze worden de cliënten in Heemskerk en Alkmaar ontvangen en op hun gemak gesteld. Naast de praktijk aan de Maerelaan 26 in Heemskerk is de praktijk sinds 1 juli uitgebreid met een vestiging aan de Comansstraat 4 in Alkmaar. Voorheen had Ronald Leeseman op de Comansstraat een tandprothetische praktijk, maar na zijn pensionering kreeg Lisette Beemsterboer-Verhagen, eigenaar van praktijk Verhagen, de kans om de zaak over te nemen.

Verhagen legt de lat hoog voor maken van kunstgebit

De indeling van de praktijk in Alkmaar is nog vrijwel hetzelfde, maar daar komt binnenkort verandering in laat Ginger Verhagen, de zus van Lisette weten. Ginger regelt alle randzaken zoals pr, administratie, verbouwing, software en nog veel meer. “Begin volgend jaar gaan we onze praktijk helemaal naar eigen idee inrichten. Dat moet binnen een paar weken gereed zijn. Onze cliënten blijven we ook in die periode gewoon ontvangen.”

Vijf weken

De kracht van Verhagen is het pure vakmanschap. Het op een tiende millimeter nauwkeurig maken van een tandprothese. Dat is geen kwestie van eventjes een gebit aanmeten. Ginger over dat onderwerp: “Het duurt ongeveer vijf weken. Dan gaat de cliënt met een perfect passende prothese hier de deur uit. Het proces bestaat uit een aantal stappen. Onze praktijk heeft nu acht uiterst vakbekwame medewerkers aan de slag. Ja, we stellen heel hoge eisen en dat zorgt er ook voor dat het niet makkelijk is om aan prima gediplomeerd personeel te komen.”

De tijd van pasta aan de bovenzijde van het gebit om de zaak in gareel te houden is bij Verhagen al lang verleden tijd. “We maken ook protheses op implantaten. De prothese wordt vastgeklikt aan de kaak, waardoor hij nog wel uitneembaar is, maar niet ongewenst kan verplaatsen. Een kaakchirurg zorgt dat implantaten onderdeel uitmaken van het kliksysteem. Nee die implantaten doen wij dus niet. Alles waar bloed aan te pas komt, regelt de kaakchirurg. Wij doen enkel alles dat uitneembaar is”, legt Ginger uit.

A.P.K.

Wie met een uitstekend passend kunstgebit de zaak verlaat, krijgt jaarlijks een gratis A.P.K. (Algemene Prothese Keuring), en eventuele aanpassingen als er zich toch drukplekken voordoen. Ook een advies over alle mogelijkheden van een kunstgebit zijn kosteloos. Niet onbelangrijk is dat de ziektekostenverzekering minimaal 75 procent van de kosten van een prothese vergoedt. Om de praktijk te bezoeken is geen verwijzing nodig. iedereen kan een afspraak maken.

Dat de praktijk ook sociaal betrokken is, blijkt uit het feit dat bewoners van verzorgingshuizen eveneens deel uitmaken van de cliëntenkring. "Mensen met bijvoorbeeld dementie nemen veel tijd in beslag. Maar dat vinden we bij onze maatschappelijke taak horen. Nu bezoeken we de tehuizen enkel nog in regio Heemskerk, maar dat gaan we ook in Alkmaar opzetten.”

Voor alle informatie:

https://tppverhagen.nl.