Geflankeerd door champagnedames proosten Serge Ferraro, Marry en Loek Scholten en Jeroen Quist op de toekomst van Marlo.
Geflankeerd door champagnedames proosten Serge Ferraro, Marry en Loek Scholten en Jeroen Quist op de toekomst van Marlo. (Foto: Bert Westendorp)

Marlo winkelcentrum fraai opgewaardeerd

Algemeen

BEVERWIJK – Het gerenoveerde winkelcentrum Marlo is vorige week donderdag officieel geopend. Met een druk op een forse rode knop die een gigantische opblaasbare champagnefles midden op de rotonde confetti en luchtbellen liet spuiten, verrichtten wethouder Serge Ferraro van Beverwijk en Loek Scholten de opening van het vernieuwde Marlo winkelcentrum aan de Beijneslaan.

Opening wordt eerbetoon aan Loek Scholten

“Natuurlijk ben ik er best trots op dat het winkelcentrum de naam Marlo blijft behouden. De tegenwoordige eigenaar Dreef Beheer heeft netjes aan mij gevraagd of dat mocht. Ik vind het mooi dat de naam Marlo wordt voortgezet, het is toch een begrip in de regio. ” Aan het woord is ondernemer Loek Scholten. Hij twijfelde geen moment in 1994 toen de mogelijkheid zich voordeed om het terrein te kopen waar ooit rijtuigen en trams gebouwd werden. Er verrees een fraai winkelgebied met als voorloper de firma Marktkauf (nu Praxis). Steeds meer grootwinkelbedrijven zagen mogelijkheden en vestigden zich op de locatie. De naam Marlo is samengesteld uit Marry, de echtgenoot van Loek Scholten en Loek zelf.

Rigoureus

De zuidwest zijde van het winkelcentrum bestond uit een ratjetoe aan bedrijven en winkels. Begin dit jaar werd er rigoureus ingegrepen en kwam er een strak bouwwerk voor in de plaats, inclusief een parkeerdek en overdekt benzinestation. Dat zorgde maandenlang voor heen en weer rijden van zware machines, vrachtwagens en bouwvakkers die weliswaar met respect voor de aanwezige bedrijven en publiek het werk aanpakten, maar toch…

Bouw woningen

Wethouder Ferraro is trots op het gerenoveerde winkelcentrum dat op 1 januari 2016 door Dreef Beheer B.V. overgenomen werd van Scholten. “Het is prachtig geworden, Beverwijk kan hier trots op zijn!” Er zijn plannen, zo liet Jeroen Quist, ontwikkelmanager van Dreef Beheer weten, voor de bouw van woningen aan de oostzijde van het Marlo terrein. Maar dat betekent een lange reis door vergunningenland beseft ook Quist. “Met woningbouw wordt het gebied nog levendiger”, is de mening van de ontwikkelaar. Ook Quist is uiterst tevreden met de oplevering van het terrein. Alle panden zijn in het bezit van Dreef Beheer. De huurcontracten bestaan merendeels uit langlopende overeenkomsten.

Vijf miljoen bezoekers

Als sinds de opening in 1996 weet het winkelend publiek Marlo te vinden. Jaarlijks wordt het winkelcentrum door vijf miljoen betalende bezoekers bezocht. Gratis parkeren en een diversiteit aan winkels spreekt de mensen aan. Marlo biedt een werkplek aan ongeveer vijfhonderd medewerkers.

Meubelzaak

Loek Scholten, feitelijk ondernemer in ruste, kan het zakendoen toch niet geheel loslaten laat echtgenote Marry met een glimlach weten. “Een pand op het Marlo terrein stond al een hele tijd leeg. Loek heeft het aangekocht en wil het verhuren aan een meubelzaak, want dat ontbreekt hier nog.”

Serge Ferraro (l) en Loek Scholten zorgen voor een spectaculaire opening.
Dit deel van het winkelcentrum is compleet nieuw.