Lijsttrekker John van Nimwegen van CDA Heemskerk.
Lijsttrekker John van Nimwegen van CDA Heemskerk. (Foto: Aangeleverd)

CDA-Heemskerk klaar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen

Algemeen

HEEMSKERK - De ledenvergadering van het CDA-Heemskerk moest vanwege corona via video-bellen plaatsvinden. Desondanks nam bijna de helft van het aantal leden deel. En de sfeer was als vanouds: er werd goed inhoudelijk gediscussieerd over de teksten van het verkiezingsprogramma en de kieslijst werd unaniem vastgesteld.

Wat de kieslijst betreft, was John van Nimwegen – de huidige fractievoorzitter – in de vorige ledenvergadering al aangewezen als lijsttrekker. Voor deze vergadering had een vertrouwenscommissie gesprekken gevoerd met alle overige kandidaten. Een belangrijk thema was daarbij: verjonging en vernieuwing. Meest opvallende resultaat daarvan was dat huidig steunfractielid Corné Borst op plek 2 als running mate van John van Nimwegen is geplaatst. Corné is pas 25 jaar oud, de zoon van onze oud-burgemeester Mieke Baltus en net afgestudeerd als politicoloog. De huidige raadsleden Sindo Núñez Queija en Leo Tillmans en nieuwkomer Timo Joosse vormen verder de top-5. Timo Joosse was bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen nog lijsttrekker voor de Christen Unie. Huidig CDA-raadslid Jan Schouws stopt met het raadswerk en is dan ook geen kandidaat. Hoog op de kieslijst staan verder de huidige steunfractieleden Pancras Koper, Monica Bouman en Jur Kratzschmar en ook Ario van der Zande, tot voor enkele maanden nog commissielid voor de fractie van Liberaal Heemskerk. Als lijstduwer fungeert met name een groep ervaren oud-gemeenteraadsleden en oud-wethouders, die allen hebben toegezegd de nieuwe fractie met raad en daad te zullen ondersteunen. Bekende namen zijn o.a.: Aalt Bruinekool, Jacques de Vlugt, Gineke van ’t Veer, Frans Rozemeijer, Kees Romeijnders en huidig wethouder Frits Brouwer.

Het ontwerp-verkiezingsprogramma was opgesteld door een programmacommissie. Door verschillende leden waren nog voorstellen voor aanvullingen en wijzigingen ingediend, bijv. over het zwembad, over wonen en over de corona-crisis. Na een goede bespreking van alle teksten, is het verkiezingsprogramma uiteindelijk met algemene stemmen vastgesteld. Het programma heeft als titel: “Met verstand van zaken en hart voor Heemskerkers” en kent de volgende hoofdstukken: Wonen, Veiligheid voor jong en oud, Economie, Duurzaamheid, Sport en cultuur, Toerisme, Dienstverlening, Iedereen telt en Meedoen. Na een laatste redactieslag, zal het verkiezingsprogramma van CDA-Heemskerk nog voor de Kerst worden gepubliceerd.