Paul Veldt: “We hebben geen vriezers in de winkel. Dat is namelijk niet nodig omdat alles vers bereid is.”
Paul Veldt: “We hebben geen vriezers in de winkel. Dat is namelijk niet nodig omdat alles vers bereid is.” (Foto: Bert Westendorp)

Patisserie staat garant voor bijzondere traktaties

Algemeen

BEVERWIJK – Pal na Sinterklaasavond begonnen Paul Veldt en zijn team aan een complete metamorfose van Leek Patisserie aan Breestraat 7. Op 6 december straalde de zaak overtuigend de kerstsfeer uit in al zijn facetten.

Leek voor ‘kerstverse’ kwaliteit

Paul, al 26 jaar eigenaar van Leek, is trots op het resultaat en toont een paar bijzondere voorbeelden van de kerstartikelen. Een in eigen huis gemaakte kerstster van chocolade wordt even apart uit de kerstboom met tal van andere chocolade creaties gehaald. “Wij willen ons met eigen producten duidelijk onderscheiden. En alles wordt ambachtelijk gemaakt hier in de bakkerij. “ Na de presentatie van de fraaie ster wijst Paul naar een wand in de lunchroom. “Dit is echt heel apart; een stolp met daarin allerhande kerstfiguren. Daarin zijn we uniek”, laat Paul met duidelijke trots weten.

Heel breed assortiment

Het concept van Leek is duidelijk. Pure klasse en een heel breed assortiment variërend van diverse bijzondere gebakjes. Met de kerstdagen in aantocht zijn er diverse kerstspecialiteiten waarbij uiteraard de klassieke kerststol niet ontbreekt. De kerststaven, kerstkransen, complete kersttaarten en koekjes zijn nog maar een beperkte opsomming van het assortiment.

“We hebben geen vriezers in de winkel. Dat is namelijk niet nodig omdat alles vers bereid is. Wanneer bijvoorbeeld de chocoladebollen op zijn dan maken we er direct een aantal bij. Op die manier blijft alles vers.”

Eigen blad

De zaak is bekend in de wijde regio. Klanten komen uit bijvoorbeeld Haarlem, Zandvoort, de Zaanstreek, maar ook Alkmaar. Naast Paul zijn zijn medewerkers eveneens vakmensen op het gebied van patisserie. Het bedrijf heeft vele nationale en internationale prijzen veroverd. Dat staat prominent vermeld in het eigen blad dat Leek twee keer per jaar van de pers laat rollen en in de winkel verkrijgbaar is.

De in lichte tinten uitgevoerde lunchroom is een prima locatie om een kop koffie (perfecte vers gemalen ) en meer te bestellen. In deze corona periode kan er voldoende afstand gehouden worden.

Sfeer

Naast de pure klassen van de producten is er meer. Paul en zijn team stralen ongedwongen gezelligheid en sfeer uit. Iets dat de klanten op waarde weten te schatten. Inmiddels maken de bezoekers druk gebruik van de Leek Kerst bestellijst die in de winkel is af te halen. Alle kerstspullen zijn simpel te bestellen. De lijst kan vervolgens ingeleverd worden bij Leek.

De website van Leek Patisserie toont alle mogelijkheden. 

Zie: www.gebakislekker.nl.