Auteur Wim Spruit zet zijn handtekening in het boek.
Auteur Wim Spruit zet zijn handtekening in het boek. (Foto: Aangeleverd)

Gratis Wronki-boek voor (oud-)vrijwilligers

Algemeen

BEVERWIJK/HEEMSKERK – Het boek ‘IJmond-Wronki 1980-2020’ is gepresenteerd. In aanwezigheid van tientallen gasten is vorige week in het Kennemer Theater het jubileumboek, geschreven door oud-voorzitter Wim Spruit, gelanceerd. Er waren ook gasten uit Wronki overgekomen om deze heuglijke gebeurtenis mee te maken. En veel (oud)vrijwilligers waren in de middaguren present om een gratis exemplaar in ontvangst te nemen. 

Uit Wronki kwam Michal Poniewski (directeur WOK, cultureel centrum), Karolina Matuszewska en Weronika Kwita (bibliotheek Wronki), Tobiasz Chozalski (woordvoerder burgemeester van Wronki en begeleider van de jongerenraad Wronki), alsmede de jongerenraadsleden Marysia Sawczuk en Julia Adamczak. De Jongerenraad Heemskerk heeft een samenwerkingsovereenkomst met de Jongerenraad Wronki.

Met de Heemskerkse raadsleden Marcel Dijkstra en Quinn van Veen trokken de jongeren uit Wronki op gedurende hun verblijf in de regio. 

Er was een tentoonstelling ingericht met zo’n 115 tekeningen van scholieren uit Wronki. Zestien van de tekeningen zijn afgedrukt in het boek. Ook in Wronki is het boek gepresenteerd en voor (oud)vrijwilligers verkrijgbaar. In mei volgend jaar vindt in de Beverwijkse partnerstad de viering plaats van veertig jaar contacten tussen de bevolking van beide steden. Wie als (oud-)vrijwilliger ook een gratis exemplaar wil ontvangen - niet alle oud-vrijwilligers konden worden bereikt - kan zich aanmelden via wronkiboek@gmail.com Voor andere belangstellenden is, ook via deze mail, het boek te koop voor € 20,-. Zie ook de website

www.beverwijk-wronki.nl.

Het hele gezelschap met staand, tweede van links Tobiasz Chozalski.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding