“Vervelen gaat het werk nooit. Iedere dag is weer anders.”
“Vervelen gaat het werk nooit. Iedere dag is weer anders.” (Foto: Bert Westendorp)

Henk Vendel Autotechniek: ‘Wij staan heel dicht bij de klant’

HEEMSKERK – Inmiddels bestaat Henk Vendel Autotechniek ruim dertig jaar. Henk begon met het inbouwen van LPG apparatuur, breidde die zaken uit naar airconditioning om vervolgens alle facetten van het autovak in te vullen in zijn bedrijf aan Lijnbaan 29.

Henk is gecertificeerd airco deskundige. “Vroeger hadden de meeste auto’s geen airco. Jaren terug ben ik daarmee begonnen en nog steeds doe ik het onderhoud van de airco.”

Allround garage

Maar ook is in de loop der jaren het bedrijf uitgegroeid tot een allround garage waar alle merken auto’s onderhouden worden. “Vervelen gaat het werk nooit. Iedere dag is weer anders”, geeft de eigenaar van de eenmanszaak aan.

Om alle auto’s te kunnen onderhouden heeft Henk Vendel Autotechniek de beschikking over de meest geavanceerde software, zodat naast onderhoud van de ‘gewone’diesel- en benzine-auto’s ook het onderhoud van hybride en puur elektrische voertuigen geen probleem vormt.

Cursussen

Om bij te blijven in de evolutie van de autotechniek volgt Henk met regelmaat cursussen bij het GMTO, een toonaangevende dienstverlenende organisatie voor de autobranche. Henk: “Als er zich een keer een probleem voordoet dat moeilijk is op te lossen - dat gebeurt een heel enkele keer - dan kan ik gebruik maken van hun diensten.”

Complete administratie

Om alle administratie in goede banen te leiden, staat echtgenoot Gesa paraat. “Er komt tegenwoordig heel veel administratie kijken bij het werk. Bij het RWD (Rijksdienst voor het Wegverkeer) moet bij iedere reparatie onder andere de kilometerstanden ingevuld worden. Dat kost allemaal veel tijd en die taken neem ik op me. De complete administratie doe ik voor ons bedrijf”, laat Gesa weten.

Occasions

“Wij staan heel dicht bij de klant en dat is denk ik ook onze kracht. Onze klanten komen hoofdzakelijk uit de directe omgeving, sommigen al vele jaren lang”, legt de garagehouder uit. 

Hoewel niet de hoofdzaak, heeft Henk Vendel met regelmaat occasions te koop. Die worden met de gebruikelijke garantie afgeleverd.

Transparant

Het bedrijf werkt compleet transparant en neemt voorafgaand aan onderhoud en reparatie de kosten door met de klant. De vaste klantenkring van zo'n zeshonderd mensen bewijst dat het complete en transparante garageconcept zijn vruchten afwerkt.