Eus Hes (midden), omringd door andere kandidaten, is opnieuw lijsttrekker van PvdA Heemskerk.
Eus Hes (midden), omringd door andere kandidaten, is opnieuw lijsttrekker van PvdA Heemskerk. (Foto: Aangeleverd)

‘We gaan voor minimaal drie zetels’

Algemeen

HEEMSKERK - De leden van de PvdA Heemskerk hebben Eus Hes weer als lijsttrekker gekozen voor de verkiezingen van de gemeenteraad op 16 maart 2022. De PvdA Heemskerk is blij met Eus als boegbeeld van de partij in Heemskerk. 

Vooral op de gebieden woningbouw, jeugdzorg en armoedebestrijding heeft hij, ondanks de plek in de oppositie, de inbreng van de PvdA tot beleid van de gehele Raad weten te smeden. 

Verkiezingsprogramma

In het verkiezingsprogramma voor de nieuwe raadsperiode zijn de speerpunten van de PvdA Heemskerk: woningbouw, goede zorg voor jong en oud, een toekomstbestendig Heemskerk, duurzaamheid, onderwijs en sociale emancipatie.

Eus Hes opnieuw lijsttrekker PvdA Heemskerk

Op de lijst van kandidaten volgt Jan Drijfhout op plaats 2; zeer ervaren en gemakkelijk communicerend waardoor hij zeer goed de belangen van diverse groepen en individuen kent en in de partij kan inbrengen. Op plaats 3 staat Daniël Mellema: als 23-jarige nog vrij nieuw in het politieke werk, maar snel en goed aangesloten op ontwikkelingen in Heemskerk en daarbuiten. Hij is docent economie bij het Bonhoeffer College in Castricum. Zijn 21-jarige broer, Sebastiaan Mellema, is nummer 4 op de lijst en ook al enige tijd actief in de partij en hij heeft goed zicht op de belangrijke items voor de PvdA. Hij is docent scheikunde, ook bij het Bonhoeffer College. Rob Fiege staat op plaats 5 en heeft al jaren veel bekendheid met het politieke proces en met diverse beleidsgebieden, zowel specifiek in Heemskerk als in de IJmond in zijn geheel.

Fevziye Sahin

Fevziye Sahin, nu een van de raadsleden, kan het raadswerk niet meer combineren met haar drukke beleidswerk bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in Den Haag en is niet meer beschikbaar.

De Partij van de Arbeid verwacht minimaal 3 zetels in de nieuwe gemeenteraad en de lijst van kandidaten wordt stevig ondersteund door een aantal “lijstduwers”: Johanneke Kalverda – Commandeur, Kees Stam, Ron Aardenburg, Marianne Both – Koster, Ine Joustra – van Doesburg en Dick Hornberg.

Afbeelding