Vlnr: Ton Limmen (erelid), Jan Stam (lid van verdienste), Elly Bouwens (erelid), Cees de Wit (erelid) en Wim de Laat (lid van verdienste)
Vlnr: Ton Limmen (erelid), Jan Stam (lid van verdienste), Elly Bouwens (erelid), Cees de Wit (erelid) en Wim de Laat (lid van verdienste) (Foto: Aangeleverd)

DEM benoemt vrijwilligers tot erelid en lid van verdienste

Algemeen

BEVERWIJK - Tijdens de digitale Algemene Ledenvergadering heeft het Algemeen Bestuur van voetbalclub DEM haar vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Dat is allereerst Ton Limmen, erelid. Ton is een DEM’er in hart en nieren, een bekend gezicht voor bijna alle leden die je overal tegen het lijf kon lopen; achter de bar, op het veld, in de bestuurskamer, bij het wedstrijdsecretariaat, langs de lijn. 

Ton Limmen altijd betrokken bij zijn club

Druk in de weer met kleding, vrijwilligers, sponsors, leden, communicatie, verslagen, interviews en nog veel meer. Altijd enthousiast, zoekend naar mogelijkheden, actief en enorm betrokken bij ‘zijn’ club. Sinds begin dit seizoen heeft hij een groot aantal taken neergelegd, maar Ton is DEM. Niet weg en nog steeds erg betrokken.

Omzwervingen

Lid van DEM sinds zijn zevende jaar, hij speelde zelf actief voetbal tot en met de B-junioren. Na wat omzwervingen keerde hij terug bij DEM als trainer.  Na zijn pensionering is hij nog meer gaan doen voor DEM, en gelukkig ook veel met behulp van zijn vrouw Astrid.

Daarnaast schreef hij wedstrijdverslagen, voorbeschouwingen en deed Ton interviews met staf, trainers en spelers van DEM-1 voor de website, programmaboekje en social media. Hij deed ook het radioverslag voor radio Beverwijk. 

Gezicht van zaterdag

Elly Bouwens dan is benoemd tot erelid. Deze dame is het gezicht van de zaterdag in het wedstrijdsecretariaat. Een stille kracht op de achtergrond want het meeste werk gebeurt door-de-weeks. Dagelijks is zij hier te vinden. Om de wedstrijd secretariële zaken af te ronden, een broodje en soepje voor de onderhoudsploeg te maken tijdens de bouw of om gewoon ff een bakkie te doen. Maar soms ook om een was in de droger te doen en andere allerhande zaken op te pakken. Elly startte Kabouters samen met Marian Kries ruim 20 jaar geleden. Jongens als Roy Bouman, Twan Verswijveren, Sebastiaan Dooijeweerd en Robin Man behoorden tot die eerste lichting. Ook is ze coördinator geweest van de junioren, maar tot de dag van vandaag hebben kabouters nog steeds haar passie. 

Vervolgens is Cees de Wit ook erelid van DEM. ‘’Cees is onlosmakelijk verbonden met mijn eigen voetbalcarrière’’, zegt DEM-voorzitter Mark van de Ven. Als leider van DEM 2 en 3 was Cees begin jaren 90 een erg fanatieke coach. ‘’Er mocht toen overigens gewoon nog sigaar gerookt worden in de rust in de kleedkamers. Als er in de eerste helft te weinig energie in de wedstrijd zat dan kregen we een donderspeech in de rust. De meesten gingen er harder van lopen, maar een aantal kreeg er ook bibberbenen van. Daarnaast heeft Cees gediend in een bestuursfunctie.’’

Elly Bouwens: stille kracht op de achtergrond 

Jan Stam is benoemd tot lid van verdienste. Jan is al meer dan 40 jaar vrijwilliger. Naast verdienstelijk speler van DEM 1, 2, en 3, volbracht Jan naast zijn werk een zware studie. 

Geweldig barteam

Het is nooit een reden geweest om minder betrokken te raken bij de vereniging. 

Wim de Laat is eveneens uitgeroepen tot lid van verdienste. Ook Wim loopt al ongeveer 35 jaar rond bij DEM- Wim is leider geweest van het team van zijn zoon Arjan en heeft lange tijd een geweldig barteam gevormd, onder meer met zijn veel te vroeg overleden vrouw Elly, Peter Slotemaker en Boy Berlee. Sinds hij het qua werk iets rustiger aan ging doen is Wim een vast lid van de onderhoudsploeg. Een fijne kerel die altijd aan het werk is. 

 .