Het kunstwerk dat bestaat uit boomstammen uit De Bretten.
Het kunstwerk dat bestaat uit boomstammen uit De Bretten. (Foto: Pr)

Kunstwerk met bomen maakt The Bretten Circle op de Seineweg

NIEUW-WEST - The Bretten Circle is een kunstwerk gemaakt van gerecyclede boomstammen uit De Bretten, Aan de Seineweg is het kunstwerk verrezen dat als een kapstok is gevormd. "Het is een symbool voor LaBGreen, het participatietraject voor De Bretten", vertelt ontwerper Danny van Kessel.

“The Bretten Circle is een ‘groene’ kapstok voor ideeën en verhalen over dit bijzondere natuurgebied, voor slingers en mooie tekeningen, voor bloemen en planten.” De boom staat in een halve cirkel, die weerspiegeld wordt door een spiegelwand, en zo een hele cirkel wordt. “Daarmee beeldt het kunstwerk ook de circulariteit van de natuur uit. De natuur is namelijk de grote inspiratiebron voor alles wat er in de Bretten gebeurt.”

Prijsvraag

The Bretten Circle is een ontwerp van de architecten/ontwerpers Danny van Kessel, Gerald Lindner en Gosia Mader van cc-studio. Zij wonnen daarmee de prijsvraag die LaBGreen De Bretten vorig jaar uitschreef om de BrettenBespreekBox te verfraaien en meer mensen de natuur hier te laten ontdekken. De BrettenBespreekBox is het mobiele kantoor van LaBGreen aan de Seineweg 1. Bezoekers kunnen hier, na corona, terecht voor informatie over De Bretten.

Natuurgebied

LaBGreen de Bretten is een samenwerking sinds 2019 tussen stadsdeel Nieuw-West en ruim 80 bewoners, ondernemers en gebruikers van het natuurgebied. Met als doel dat Amsterdammers in de toekomst kunnen blijven genieten van De Bretten. Het ruige karakter van het gebied en respect voor de bijzondere dieren en planten staan centraal.