Hoe zit het met de positie van jongeren in coronatijd.
Hoe zit het met de positie van jongeren in coronatijd. (Foto: Archieffoto RM)

Bijeenkomst 'Jong zijn in corona tijd'

NIEUW-WEST - Al bijna een jaar leven we met het coronavirus en met de beperkende maatregelen als gevolg. Maatregelen die veel impact hebben. Er is een maximum aan het aantal mensen wat je thuis mag ontvangen. We zoomen er op los. We werken en leren thuis en zijn zo weinig mogelijk op straat. Winkels zijn gesloten.

Allemaal begrijpelijke maatregelen die ontzettend veel impact hebben op ons leven, met name op het leven van jongeren. Groen Links gaat op 18 februari om 19.30 met jongeren, jongerenwerkers en buurtmoeders in gesprek over dit onderwerp. Natuurlijk wel digitaal.

Er is veel gezegd over ouderen en kwetsbare groepen. Over mensen die steeds minder hulp krijgen en waar eenzaamheid dreigt. Over de verzorgingstehuizen als besmettingshaarden met alle pijnlijke gevolgen van dien.

Uitlaatklep

Maar hoe zit het met de positie van jongeren? Het onderwijs gaat door, maar beperkt en thuis. Klas/studiegenootjes ontmoeten elkaar beperkt terwijl de ontwikkeling doorgaat. Wat doet het met hen, als jongere, als je je uitlaatklep moet missen en opgroeit in een “mondkapje samenleving”? Met zorgen over het behoud van een bijbaantje, want contracten zijn flexibel. Als je opgroeit met de zorg over wat je diploma nog waard is? Of je wel een semi-vaste baan kan vinden?

Eén adem

Afgelopen tijd heeft NIeuw-West te maken gehad met rellen, waar relschoppers vaak in één adem werden genoemd met 'jongeren'. Al de gehele coronaperiode bespreken we jongeren als een aparte groep. Terwijl 'jongeren' gewoon onderdeel zijn van de gemeenschap, en de samenleving. Wat doet dit met hen?

Positie

GroenLinks gaat in gesprek met jongeren, jongerenwerkers, buurtmoeders, over de positie van jongeren tijdens deze corona crisis en wat nu en straks nodig is Samen willen we kijken naar oplossingen en leren van elkaars initiatieven. Wat alleen met elkaar kunnen nieuwe kansen gecreërd voor de jongeren van Nieuw-West.

Meepraten

Iedereen is tijdens dit gesprek welkom om mee te praten en ervaringen te delen. Meedoen? Stuur dan een mailtje naar nieuw-west@groenlinks.nl Dan ontvang je de ZOOM link en wachtwoord om deel te nemen. De bijeenkomst is om 19.30 uur.