Afbeelding

Nieuw-West levert vier nominaties

NIEUW-WEST - Het stadsdeel is goed vertegenwoordigd bij de verkiezing Amsterdammer van het Jaar 2020. Maar liefst drie inwoners van Nieuw-West zijn genomineerd: Gianni da Costa, Mourat El Otmani en Sabine Achterbergh. Zondag 14 februari wordt bekend gemaakt wie met de titel naar huis gaat.

Stemmen kan nog op één van de tien genomineerden via: www.amsterdammervanhetjaar.nl tot zaterdag 13 februari. Daar zijn ook de interviews met alle genomineerden te lezen.

Zondag 14 februari wordt ook bekend gemaakt wie het Amsterdammertje van het Jaar wordt. Ook daar heeft Nieuw-West een kandidaat voor geleverd, namelijk de twaalfjarige Imane Valk die veel voor haar omgeving doet. Op pagina 5 van deze krant een verhaal over wat zij allemaal doet en waarvoor zij de nominatie heeft verdiend.

Burgemeester Femke Halsema maakt bekend wie de Amsterdammer en Amsterdammertje van het jaar zijn geworden. Het programma van deze middag, met diverse optredens, dat om 15.30 uur begint, is vanaf 15.15 uur te volgen via http://ita.nl/amsterdammerlive.

De uitreiking vindt plaats in het De la Mar theater waar geen publiek bij mag in verband met corona.