Twee leerlingen hangen de vlag uit. Zij hebben het gehaald.
Twee leerlingen hangen de vlag uit. Zij hebben het gehaald. (Foto: Pr)

Leerlingen Hervormd Lyceum scoren goed op Cambridge examens

WEST - Leerlingen van het Twee Talig Onderwijs (TTO) van Hervormd Lyceum West (HLW) hebben vorige week de uitslag van het Cambridge B2-first examen gekregen. Het gaat om de leerlingen uit de voormalige derde klassen TTO van het lyceum.

De afronding van hun TTO junior opleiding is met het behalen van dit diploma een feit. Zo goed als alle leerlingen hebben het niveau gehaald dat door Nuffic, de organisatie in Nederland die over het TweeTalig Onderwijs gaat, gesteld wordt. En dat niet alleen: maar liefst 13 van de 29 leerlingen hebben zelfs hoger gescoord dan dat.

Goed gedaan

Het HLW is trots dat haar leerlingen het zo goed gedaan hebben bij dit examen. En het kan zomaar volgend jaar nog beter worden voor deze leerlingen, want een flinke groep gaat proberen om nog een hoger niveau te halen met een vervolgexamen.

Tweetalig vwo of havo is meer dan gewoon vwo of havo. Het belangrijkste verschil is dat er niet alleen Engels gesproken wordt bij het vak Engels, maar dat je een groot deel van de andere vakken, minimaal de helft, ook in de Engelse taal krijgt. In klas één tot en met drie zijn dat: Visual Arts, Biology, Chemistry, European & International Orientation (EIO), Geography, History, Mathematics, Religious Studies, Science en Technology.

Op het HLW kun je bovendien Tweetalig onderwijs en gymnasium met elkaar combineren, de ultieme uitdaging voor de ambitieuze leerling. De school is te vinden in de Hemsterhuisstraat 79. Meer informatie is te vinden op www.hlw.nl.

Afbeelding