Scholieren van het Technasium helpen met de moestuintjes bij Osdorperhof.
Scholieren van het Technasium helpen met de moestuintjes bij Osdorperhof. (Foto: Pr)

Osdorperhof krijgt 24 moestuintjes

NIEUW-WEST - Bij de Osdorperhof komen bij de entree 24 grote plantenbakken die omwonenden en scholieren van het nabij gelegen Technasium gaan omtoveren tot moestuintjes. Erik Bobeldijk, portefeuillehouder Groen binnen stadsdeel Nieuw-West, is er blij mee. “Van zo’n omgeving wordt iedereen vrolijk. Ook wordt het levendiger. Ik ben vooral blij met de betrokkenheid van de buurt. Je ziet en voelt de onderlinge saamhorigheid. Geweldig dat zoveel inwoners en organisaties de handen ineen slaan.”

Nog deze maand worden de moestuintjes gerealiseerd. Eind maart, begin april is de voorgenomen opening van het moestuintjescomplex; uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen rond corona. Het eerste oogstfeest staat komende zomer op de rol.

Voor de moestuinen zijn veel adoptanten. Het gaat om Cordaan, Alvast (antikraak), de Protestantse Kerk, School 2Care, bewoners Osdorperhof, buurtgenoten, mantelzorgers, vrijwilligers van ‘t Blommetje (Combiwel).

Duurzaamheid staat voorop bij realisatie van de moestuinen. Daarom bestaan de plantenbakken uit restmateriaal van gekapte Amsterdamse bomen. Ook wordt regenwater gebruikt voor bewatering. Daartoe ontwikkelt het Technasium een plan. Zo word geen kostbaar drinkwater verspild. Gedacht wordt onder meer aan een grondwaterpomp op zonne-energie.