Tennisvereniging ATC Sloterplas staat per 1 april op straat

Vervolg van voorpag.

huurovereenkomst komen voor de locatie aan de Sloterplas. Indien dat niet het geval is, ontstaat er een situatie waarin we vanuit het perspectief van de sport met elkaar in overleg zullen blijven. Uiteraard ben ik in dat geval bereid om binnen de mogelijkheden die ons gegeven zijn samen met de vereniging nieuwe scenario's voor de toekomst te onderzoeken', schrijft ze in een brief.

Sport toegankelijk

Maar daar heeft ATC Sloterplas op korte termijn niets aan. "We hebben in dit corona-jaar een enorme inspanning gedaan om de sport toegankelijk te houden voor de buurt. Dat is ook gelukt en het heeft in 2020 geresulteerd in de grootste ledengroei die we ooit meemaakten, naar 950 leden op alle competitieniveaus en in leeftijdscategorieën, waarvan 125 jeugdleden. Een groot aantal tennisleraren van Tennisschool Tennis op Maat is voor hun inkomen afhankelijk van onze vereniging.” Die inspanningen heeft de vereniging ook voor parkeigenaren verricht, zodat alle tennisactiviteiten op het park door konden gaan. "We hebben ons uit de naad gewerkt om het tennissen op het tennispark overeind te houden.”

ATC Sloterplas staat met de rug tegen de muur

ATC Sloterplas staat met de rug tegen de muur. Even snel een alternatief bedenken vooral voor de leden die competitie willen spelen, lukt niet. "Er zijn misschien verenigingen die onze competitiespelers kunnen overnemen, maar wij hebben leden uit Nieuw-West, Oudwest en de Baarsjes. Geuzenveld is bijvoorbeeld te ver uit de buurt”, denkt Van der Voorde hardop na.

Hoger beroep

Donderdag 25 februari houdt ATC Sloterplas een algemene ledenvergadering waarin aan de leden wordt gevraagd om mandaat om actief de gesprekken met de gemeente voort te zetten. Ook worden de leden gevraagd hoe zij eventueel tegenover hoger beroep staan.

"We staan nog steeds open voor gesprek met de parkeigenaren en we vragen hen met klem ons te laten tennissen tot de bouw van de woningen begint. En we hopen toch dat de Gemeente Amsterdam terugkomt op haar besluit. "Er zijn toezeggingen gedaan. Gemeente neem je verantwoordelijkheid en loop niet weg”, besluit Van der Voorde.


Titia Hartvelt