Het was toch echt vakantie in het Sloterpark.
Het was toch echt vakantie in het Sloterpark. (Foto: Pr )

Toch voorjaarsvakantie in Sloterpark

NIEUW-WEST - Even leek het erop dat de activiteiten die elke schoolvakantie in de Natureluur in het Sloterpark georganiseerd worden niet door konden gaan afgelopen voorjaarsvakantie. De coronamaatregelen leken roet in het eten te gooien, maar op de valreep werd er een oplossing bedacht zodat er toch iets georganiseerd kon worden voor de gezinnen rond het Sloterpark.

"We hebben ons laten inspireren door de afhaal mogelijkheid van de horeca en zijn zo op de afhaal belevenissen gekomen", vertelt Koos Marinus van de Natuurkamer. "Samen met de Natureluur hebben we dit vakantievertier ontwikkeld en het bleek een groot succes."

Een afhaal belevenis is een pakketje met allerlei materialen en een instructie zodat de deelnemers zelfstandig aan de slag konden. De deelnemers konden kiezen uit vuur maken zonder lucifers, waterdiertjes zoeken, pindaslinger maken, een zintuigentocht, pijl en boog maken, wilde kruidenboter maken en een natuurbingo.

Grip houden

Maximaal vijf kinderen en twee begeleiders konden zich aanmelden voor een belevenis in een van de tijdsloten. De belevenis konden zij vervolgens afhalen bij het belevenis afhaalloket. Op deze manier kon ook grip gehouden worden op het aantal deelnemers. Al na een halve dag waren alle belevenissen uitverkocht.

"De kinderen en de ouders die terugkwamen met de belevenissen waren dolenthousiast en het regende dan ook complimenten. We zijn erg blij dat we in deze tijd, waar niet zoveel mogelijk is, zoveel gezinnen uit de buurt een leuke dag konden bezorgen", zegt Koos.


De logische vraag die nu volgt is of de belevenissen nog vaker aangeboden gaan worden. Die vraag weet Koos bevestigend te beantwoorden: "De belevenissen komen zeker terug.

Er volgt een evaluatie, maar het lijkt erop dat we de belevenissen structureel gaan aanbieden. Houd de Natuurkamer en de Natureluur in de gaten op Instagram, Facebook of Twitter."