De Alliantie reageert op 'kapotte lift'

Vorige week stond in Westerpost een artikel over mevrouw Schuitte die door de kapotte lift gedoemd is om vier weken lang thuis te blijven. Woningcorporatie De Alliantie was niet bereikbaar voor commentaar. Deze week reageert De Alliantie alsnog.

Mevrouw Schutte wordt begeleid naar de route van de doorsteek

Beste redactie,

Vorige week stond er een artikel in jullie krant (Nieuw-West Westerpost) over mevrouw Schutte. Zij woont in een seniorencomplex aan de Cornelis Outshoornstraat. In het artikel staat dat jullie ons niet op de dag van bellen aan de telefoon kregen. Excuses daarvoor. Normaal gesproken worden vragen van de media altijd doorgezet naar onze woordvoerders (net zoals dat onze mobiele nummers op onze website staan). Hier is blijkbaar een miscommunicatie ontstaan. De gebiedscoördinator heeft de volgende dag contact opgenomen met mevrouw Schutte, omdat zij dacht dat zij gebeld had. Hierbij alsnog onze reactie.

Allereerst vinden wij het vervelend voor mevrouw Schutte dat zij zich beperkt voelt in haar bewegingsvrijheid. Zij is afhankelijk van de lift en haar scootmobiel.

De werkzaamheden aan de lift zijn nodig om te zorgen dat deze goed en veilig blijft functioneren. Om het ongemak zoveel mogelijk te beperken, hebben we ruim voor de start van de werkzaamheden contact gezocht met alle bewoners om faciliteiten aan te bieden. Bewoners kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van een boodschappenhulp en staat er 3 keer per dag iemand bij de traplift om te helpen. Daarnaast hebben we van een aantal collega’s de mobiele nummers aan de bewoners gegeven. Zodat zij als zij ergens tegenaan lopen of vragen hebben snel met iemand van de Alliantie kunnen spreken. De trap is gewoon toegankelijk voor eventuele hulpdiensten.

De scootmobiels zijn tijdelijk geparkeerd in de centrale hal op de begane grond van het complex Cordaan. De scootmobiels zijn vanuit de hoogbouw bereikbaar via de vierde verdieping met een doorsteek naar de laagbouw. Daar is een lift naar de begane grond. Wij zullen contact opnemen met mevrouw Schutte om haar aan te bieden samen deze route af te leggen. Zodat zij zelf goed de weg weet te vinden.

Vanaf 12 maart kunnen de bewoners weer gebruikmaken van een veilige en goed functionerende lift. Hopelijk kunnen we met de aangeboden faciliteiten de overlast tot die tijd een beetje beperken.

Met vriendelijke groet, Sonja van Beek, Adviseur Communicatie De Alliantie.