De solovoorstelling Rebel van Naima Baraka wordt gestreamd op Vrouwendag.
De solovoorstelling Rebel van Naima Baraka wordt gestreamd op Vrouwendag. (Foto: Pr)

Vrouwendag bij ZID Theater

NIEUW-WEST - ZID Theater presenteert in het kader van 8 maart, Internationale vrouwendag, een interactief digitaal programma voor vrouwen. De solovoorstelling Rebel van Naima Baraka wordt gestreamd en een interactieve workshop: In je kracht staan, via zoom gegeven.

In de voorstelling Rebel onthult een vrouwelijke kickbokser haar verhaal. Zij neemt het publiek mee in haar wereld waarin ze wordt geconfronteerd met de beperkingen van de omgeving, cultuur en verwachtingen. Rebel is een inspiratie voor iedereen en vooral voor jongere vrouwen die hun eigen pad willen volgen.

Tekst en spel is door Naima Baraka, een kickbokser, butoh danser en urban storyteller. Karolina Spaic, directeur van ZID heeft Naima in dit proces begeleid en de eindregie gedaan.

Geïnspireerd door de voorstelling gaan de vrouwen in gesprek. Hoe kan je je eigen weg volgen, wanneer voel je je sterk en wat is je eigen droom? Door een aantal creatieve oefeningen gaan vrouwen hiermee aan de slag.

Deelnemers worden geïnspireerd door de verhalen en ervaringen van elkaar. Wie het leuk vindt, kan vervolgens meedoen aan een korte reeks workshops VerhalenVanger, een succesvolle aanpak van het ZID Theater om verhalen te delen met elkaar.
Dit programma is onderdeel van het jaarprogramma HOOP dat ZID Theater in Amsterdam Nieuw-West gaat uitvoeren in 2021, ondersteund door het Amsterdams fonds voor de Kunst, AFK.

De livestream voorstelling is van 11.00 tot 11.30 uur en van 18.30 tot 19.00, de workshop via zoom van 11.30 tot 12.30 uur en van 19.00 tot 20.00 uur. Er is een beperkt aantal plaatsen. Opgeven kan via: info@zidtheater.nl.