Kinderen van 10 tot 14 jaar gevraagd om journalist te worden voor Buurt in Beeld.
Kinderen van 10 tot 14 jaar gevraagd om journalist te worden voor Buurt in Beeld. (Foto: Pixabay)

Kinderen zetten hun Buurt in Beeld

NIEUW- WEST - Kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar uit de Staalmanpleinbuurt in Slotervaart-Zuid krijgen de kans om journalist te worden voor een nieuw project:

In tien weken wordt er een krant over de buurt gemaakt die helemaal door kinderen wordt geschreven. Ze worden daarbij geholpen door professionele journalisten. Ook komt er een fotografieproject met docenten van het Rijksmuseum waarin kinderen foto’s gaan maken van de snel veranderende buurt.

Aanmelden

Donderdag 25 maart is er om 15.00 uur informatiebijeenkomst. Aanmelden hiervoor kan via: stichtingstraal@gmail.com. Deelname aan het project is gratis.


Project Buurt in Beeld van Stichting ST(r)AAL is onder meer bedoeld voor kinderen van de Einsteinschool, de Fiep Westendorpschool en het Calvijn College. Stichting ST(r)AAL is een initiatief van de Einsteinschool en heeft als doel verbinding en uitwisseling te stimuleren tussen scholen, bewoners, instellingen en bedrijven in en rond de Staalmanpleinbuurt.

Met haar projecten wil de stichting bijdragen aan de sociale samenhang in de wijk, door bewoners de gelegenheid te bieden met elkaar in contact te komen en elkaar te leren kennen.

Buurt in Beeld is het eerste project van de stichting.