Het nieuwe onderkomen waarvoor driftig wordt gespaard door Scouting Badhoevedorp.
Het nieuwe onderkomen waarvoor driftig wordt gespaard door Scouting Badhoevedorp. (Foto: Pr)

Jantje Beton helpt Badhoevedorpse scouting

BADHOEVEDORP - Bij al het papier dat deze week in de brievenbussen valt, zit iets wat speciale aandacht verdient, namelijk een flyer over de Jantje Betoncollecte. Waarom die speciale attentie voor iets wat eigenlijk een standaardcollecte is? Omdat het goede doel van de organisatie, geld verzamelen om kinderen en jongeren meer ruimte te bieden voor spelen en bewegen, belangrijk is, zeker in deze coronatijden. En voor Badhoevedorp geldt dan nog, dat een van de clubs die van de opbrengst profiteren de lokale scouting is. Vanwege de nieuwbouwplannen kan die wel wat extra euro’s gebruiken.

'Stop nooit meer met spelen', is al sinds 1968 de slogan waarmee de Jantje Betonactie werd gestart. Het is niet zonder resultaat gebleven: ruim 350.000 kinderen doen jaarlijks mee aan allerlei activiteiten en projecten die dit fonds mogelijk maakt. Zeker anno nu, een tijd waarin gezond en lekker buitenspelen gezien het verdwijnen van veel groen steeds moeilijker wordt, moet er volop worden ingezet om dat te blijven faciliteren. Lekker ouderwets slootje springen lukt misschien niet zo makkelijk meer, maar de speeltuin in de buurt helpen, of spel en sportclubs ondersteunen biedt ook veel mogelijkheden. Deze Jantje Betoncollecte behoeft dan ook niet veel toelichting. De boodschap is simpel: er is geld nodig.

Scouthoeve

Een van de verenigingen die regelmatig met de collectebus voor Jantje Beton rondgaat is de Badhoevedorpse scouting. “Een club die helpt collecteren heeft recht op een deel van de opbrengst. Leden van onze scouting gingen dus al jaren langs de deur, want een financieel ruggensteuntje was altijd al noodzakelijk. Maar nu onze nieuwe Scouthoeve in beeld gaat komen, kunnen we zeker iets extra’s gebruiken”, aldus Edwin Bloem namens de samenwerkende scoutingclubs. “In het oude normaal konden we gewoon deur-aan-deur aanbellen, maar nu, met de coronabeperkingen, hebben we besloten in te zetten op een veilige, digitale collecte. Mensen kunnen dat zien op ww.scoutinginbadhoevedorp.nl/JantjeBeton. En om Jantje Beton dit jaar extra te promoten krijgt iedereen in de week van 8 tot en met 13 maart een flyer in de brievenbus. Wie ons wil steunen kan dan via de link daarop of de QR-code van huis uit een donatie doen. Ja, beetje anders dan anders, maar in ieder geval coronaproof. We hopen op een mooi resultaat.”


Anja Maas