Sofyan Mbarki.
Sofyan Mbarki. (Foto: Pr)

Brief van PvdA-kandidaat Sofyan Mbarki aan bewoners

Beste buurtbewoner,


Mijn naam is Sofyan Mbarki, 36 jaar oud en vader van drie kinderen. Op 17 maart zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Ik ben verkiesbaar als nummer 16 van de Partij van de Arbeid.

Al 32 jaar speelt het grootste deel van mijn leven zich af op de straten en pleinen die wij samen delen. Mijn basisschool was de vroegere Osdorperbanschool en later de El Amien. Vervolgens ging ik naar het Hervormd Lyceum West in Slotervaart. Na mijn studie heb ik lange tijd met veel plezier gewerkt als docent op o.a. het Calvijn College, een school waar ik trots op ben. Eén van de vele parels in Nieuw-West.

Sinds 2014 ben ik namens de PvdA gemeenteraadslid in Amsterdam. In die hoedanigheid heb ik mij altijd hard gemaakt voor gelijke kansen en een eerlijke toekomst voor onze jongeren in veilige buurten. Om dat te bereiken moeten we extra investeren op de plekken waar dat het hardst nodig is.

De noodzaak daarvan werd voor mij nog eens duidelijk toen ik onlangs met onze jeugdagent Soussi door de Wildemanbuurt liep. Hij vertelde mij over het gebrek aan betaalbare woningen waardoor jongeren te lang thuis moeten blijven wonen, het gebrek aan plekken voor jongeren om samen te chillen en het gebrek aan vast werk met een goed salaris. Dit alles terwijl wij als land zo rijk zijn.

Mijn conclusie is duidelijk. Er is in ons land veel scheefgegroeid. Nederland is daarom toe aan een andere, eerlijke koers. Als we willen, kunnen we dit samen bereiken. De PvdA heeft hier namelijk een plan voor. Een plan voor beter onderwijs, een hoger minimumloon en meer betaalbare huizen.

Ik wil dat plan na 17 maart in Den Haag gaan uitvoeren. Om het leven voor veel mensen in heel Nederland, maar zeker ook in Nieuw-West fijner, veiliger en eerlijker te maken. Ik hoop op jouw stem op 17 maart.


Met warme groet,
Sofyan Mbarki, PvdA #16

info@sofyan-mbarki.nl

Heb je een vraag? Ik beantwoord ‘m graag!
Kom met mij in contact via mail of Instagram.