Consultatie-ronde veiligheid Sloterweg

NIEUW-WEST - De gemeente Amsterdam heeft een aanvullende consultatieronde aan betreffende de veiligheid op en rond de Sloterweg aangekondigd. Onder verwijzing naar de eerdere consultatieronde waarin omliggende wijken niet waren gekend wordt nu bekend gemaakt dat er in april 2021 een aanvullende consultatieronde zal plaatsvinden.

Op de website van de gemeente wordt expliciet verwezen naar stadsdeel Nieuw West (als geheel) en Badhoevedorp. Exacte data en vorm van de consultatie zijn nog niet bekend.

GoedBeterWest

GoedBeterWest is een belangengroep die opkomt voor de belangen van inwoners van Nieuw West, waaronder Sloten, Osdorp, Nieuw Sloten, de Aker, maar ook de inwoners van Badhoevedorp - deze buurten zijn namelijk sterk verweven.

GoedBeterWest zoekt als belangengroep een snelle verbetering voor de Sloterweg, waarbij de belangen van alle bewoners worden meegenomen. De afsluiting van geheel Nieuw Sloten en de aanpassing van de rotonde zoals genoemd in de Startnotitie Autoluw Sloten en Nieuw Sloten, zijn volgens GoedBeterWest ondoordacht.