Mensen die een gevoelig verlies hebben geleden, kunnen hun verhaal kwijt.
Mensen die een gevoelig verlies hebben geleden, kunnen hun verhaal kwijt. (Foto: Pixabay)

Rouwbegeleiding zoekt vrijwilligers

NIEUW-WEST - Vrijwilligersorganisatie Rouwbegeleiding Nieuw-West is dringend op zoek naar uitbreiding van de groep.

De vrijwilligers bieden steun aan mensen die rouwen om het verlies van een belangrijk persoon in hun leven. Dit doen ze door bij mensen thuis te praten over wat het verlies voor hen betekent, hoe het contact is met hun omgeving. Praten hoeft niet altijd, er kan ook een wandeling worden gemaakt, het graf bezocht en als huisbezoek nu even niet mogelijk is kan er ook via( beeld) bellen contact worden gelegd.

Geschikt

Iemand is geschikt voor dit werk als hij of zijn goed kan luisteren, enige levenservaring heeft en gemiddeld een dagdeel per week beschikbaar is. Ervaring met een rouwproces is niet persé nodig.

Vrijwilligers betekenen echt iets voor mensen die een gevoelig verlies geleden hebben. Het geeft voldoening als je vertrouwen krijgt en mensen hun verhaal kwijt kunnen.

Verhaal kwijt

Vrijwilligers kunnen op hun beurt hun verhaal kwijt in de bijeenkomsten met de collega-vrijwilligers die één keer in de 5 tot 6 weken bij elkaar komen onder begeleiding van een maatschappelijk werkster, die ook tussendoor telefonisch of per mail bereikbaar is voor vragen.

Om goed voorbereid aan de slag te gaan wonen nieuwe vrijwilligers eerst twee bijeenkomsten met de andere vrijwilligers bij waarin zij horen wat er tijdens bezoeken aan de orde komt en er kunnen vragen stellen.


Aanmelden of meer informatie: Miriam Verhulst (maatschappelijk werkster) tel. 020 6188607 of 06 37254614 of per mail: mav@telfort.nl.