Prezens geeft steun om het leven weer op te pakken.
Prezens geeft steun om het leven weer op te pakken. (Foto: Pixabay)

Minder stress, ook tijdens corona

REGIO - Preventie betekent voorkómen. Preventieve ondersteuning helpt om te voorkomen dat psychische klachten erger worden. Nu is dat misschien belangrijker dan ooit: corona heeft voor velen de wereld op zijn kop gezet.

Wat kunt u doen als de spanning, angst, verlieservaring of somberheid teveel wordt

Zoekt u steun om uw leven weer op te pakken? Wat kunt u doen als de spanning, angst, verlieservaring of somberheid teveel wordt? Prezens (onderdeel van GGZ inGeest) biedt ondersteuning voor u, voor jeugd en voor uw naasten, via 1 tot 3 persoonlijke gesprekken en via online en telefonische ondersteuning. Cursus of 1-op-1. U kunt snel den kosteloos bij ons terecht.

Aanbod

Een greep uit ons aanbod: minder piekeren online, waar geleerd wordt anders naar gedachten te kijken. Praktisch aan de slag waardoor minder stress wordt ervaren om opgeruimder en daadkrachtiger in het leven te staat. KOPP-groepen voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Op een speelse manier eigen emoties en grenzen ontdekken.

Stresshantering en mindful over omgaan met naasten

Ondersteuning

Er zijn Ouder Support-bijeenkomsten, met ondersteuning in opvoeding en ouderschap, wanneer u zelf te maken heeft met psychische klachten. Stresshantering en mindful over omgaan met naasten. Omgaan met een partner of volwassen kind met psychische problemen: hoe blijf je zelf overeind.

Psychologie

Er is een cursus Voluit leven waarbij met behulp van de positieve psychologie op zoek wordt gegaan naar uw waarden en inspiratie. En tot slot MamaKits, waarin 1-3 gesprekken voor vrouwen met emotionele en/of psychische klachten in zwangerschap en eerste jaar moederschap. Als er meer nodig is kijken we samen wat u nodig heeft en waar eventuele vervolghulp te vinden is.


Meer info op www.ggzingeest.nl of via mail preventie@prezens.nl