Zo maar een groendak in De Aker.
Zo maar een groendak in De Aker. (Foto: pr)

De Aker gaat uit zijn groendak

NIEUW-WEST - Het wordt steeds warmer en het regent harder. De biodiversiteit heeft het zwaar en de lucht is vervuild. Groene daken bieden een betaalbare en knappe oplossing voor deze problematieken zeker in onze versteende stad. Dankzij actieve bewoners, de samenwerking met Het Groene Loket en de groendak subsidie vanuit de gemeente Amsterdam zijn groene daken een absolute groene trend in onze stad en betaalbaar.

Een enthousiast collectief van bewoners in de Aker is knappe samenwerking aangegaan met de Amsterdamse onderneming Het Groene Loket. Zij begeleiden bewoners(groepen) bij de aanschaf van groene daken. Zo wordt de aanleg en subsidieaanvraag een stuk toegankelijker.

En ondersteunen zij de komende periode initiatiefnemers bij het project in de Aker die met de wijkactie als doel een gezondere leefomgeving in te richten. Het collectief heeft de krachten gebundeld en bewoners kunnen voor informatie en de aanmelding terecht op de speciale webpagina en de ‘Groene daker’ facebookgroep. Het voordeel van een collectieve aanpak is dat je geniet van een flinke korting op de aanlegsets en levering van de daken. Bekijk de mogelijkheden en meld je aan.

Duurzame bieden veel voordelen. Ze zorgen voor verkoeling, vangen regenwater op, werken geluiddempend, dragen bij aan de biodiversiteit, zuiveren de lucht en beschermen je dak. En zo zijn er nog veel meer voordelen. Een groendak is dankzij de 50 procent groendak subsidie vanuit de gemeente Amsterdam voor de meeste inwoners zeer betaalbaar, nu met de collectieve korting vanuit Het Groene Loket en het wijkinitiatief al helemaal. Groene dakenzijn dankzij de special lichtgewicht sets toepasbaar op de meeste daken en vrij gemakkelijk zelf aan te leggen.

Meer weten kijk op www.hetgroeneloket.nl/aker.