Het pand aan van Davoud aan de Admiraal de Ruyterweg.
Het pand aan van Davoud aan de Admiraal de Ruyterweg.

Prachtige collectie Perzische Tapijten bij Davoud

AMSTERDAM – Davoud Mirshahi van Davoud Perzische Tapijten heeft de afgelopen periode te baat genomen om zijn winkel aan de Admiraal de Ruijterweg op te frissen, schoon te maken en te schilderen. Daarnaast heeft hij een ruimte in Beverwijk gevonden om zijn tapijten te bewaren. Want Davoud heeft weer een mooie voorraad uit het verre oosten weten aan te schaffen.

Davoud Perzische Tapijten is een begrip op het gebied van oosterse tapijten

De handel in oosterse tapijten is Davoud met de paplepel ingegoten. Wat zijn vader in Iran deed, is hij al 42 jaar geleden in Amsterdam begonnen. En met succes, want Davoud Perzische Tapijten is een begrip op het gebied van oosterse tapijten, niet alleen in Amsterdam maar ook ver daarbuiten. Vandaar ook het besluit om in Beverwijk een voorraad op te slaan. Binnenkort kunnen klanten daar ook terecht om te kijken en te kopen. Want ook al kan er bij Davoud online worden gekocht: “Er gaat niets boven zelf kijken en voelen”, vindt Davoud. Zijn winkel aan de Admiraal de Ruijterweg is geopend, maar dan wel op afspraak in verband met de coronamaatregelen. Davoud snakt er naar om weer open te gaan en zijn klanten in de winkel te ontvangen zonder restricties.

Gevarieerd aanbod

Davoud heeft de afgelopen periode prachtige tapijten gekocht in Marokko, Iran, Pakistan, Cashmere en Afghanistan. "We hebben een gevarieerd aanbod van de meest exclusieve tapijten tot traditionele nomadische dorpstapijten, Oosterse, Perzische, kelim-, design- en moderne kwaliteitstapijten. Van wol, zijden, klein, groot en ook antiek gebruikt”, somt de tapijthandelaar op. "Van de meest diverse leveranciers in handgeknoopte en handgeweven tapijten. We hebben echt een goede verzameling en een grote collectie in verschillende prijscategorieën, dus voor iedereen is er ruime keuze.”

Wat Davoud extra speciaal maakt is dat het ook mogelijk is om een tapijt te laten maken naar eigen ontwerp of naar een bestaand patroon. Uiteraard kunnen dan zelf de maten en de kleuren worden bepaald.

Opknapbeurt

Wie al een kleed heeft dat wel een opknapbeurt kan gebruiken, kan ook bij Davoud terecht voor reparatie, restauratie en reiniging. Het is voor Davoud dagelijkse routine. Wanneer er in een tapijt een gat zit of een andere beschadiging, wordt het tapijt eerst op een houten raamwerk gespannen. In de gaten worden nieuwe inslagen scheringsdraden aangebracht waarna een, qua motief en kleurstelling, perfect nieuw stuk handmatig wordt ingeknoopt.

Davoud verft de wol zelf om de gewenste kleurstelling perfect na te kunnen bootsen

Davoud verft de wol zelf om de gewenste kleurstelling perfect na te kunnen bootsen. Als er kale plekken in het tapijt zijn, dan wordt dit met een speciaal snijinstrument van oude wol ontdaan. Na een precieze vaststelling van de kleuren worden nieuwe strengen wol in de originele kleurnuances geheel handmatig ingeknoopt.

Mooie uitstraling

Oosterse tapijten geven een warme sfeer en een mooie uitstraling in huis. Een oosters tapijt kan zowel een moderne trendy look maar ook klassiek geven of een prachtige blikvanger zijn. Bij Davoud zijn de mogelijkheden eindeloos.

Davoud Perzische Tapijten is te vinden aan de Admiraal de Ruijterweg 50 in Amsterdam. Binnenkort ook aan de Parallelweg 42 in Beverwijk en dan is er ook nog een filiaal in Almaar dat één keer per maand een weekend lang open is. Meer informatie is te vinden op: www.davoud.com.

Davoud in zijn winkel vol Perzisch tapijten.