Greet Bungenaar.
Greet Bungenaar. (Foto: Aangeleverd)

Een heldenspeldje voor tante Lenie en tante Greet

NIEUW-WEST - Zorghelden, brandweerhelden, BOA- en politiehelden, maar ook andere Amsterdammers die zich inzetten voor anderen verdienen waardering. Juist in deze tijd. Vorige week werden in De Aker (Osdorp) twee Amsterdamse Heldenspelden uitgereikt aan tante Greet en tante Lenie. Aan Youssef Yaghdi en de Westerpost de eer hen te verrassen.

Ze wachten met smart tot het Huis van de Wijk De Aker weer opengaat. Greet Bungenaar is er al jaren actief als vrijwilliger. Menig ouderactiviteit initieerde de inmiddels 90-jarige. Vaak samen met die andere actieve bewoner van ook al 88 jaren oud, Lenie Zegers.

Verhuizing

Bij haar verhuizing tien jaar geleden naar Osdorp zag ze het meteen: een buurthuis vlakbij. “Daar kon ik doen wat ik vroeger in mijn buurt in Noord deed: leuke dingen organiseren voor de buurt.”

Greet heeft er in De Aker al meer dan veertig jaar op zitten als bekend bewoner die overal voor in is en zich door niets laat afremmen. Samen met Lenie staat ze, nu even niet door de bekende omstandigheden, garant voor de spelletjesmiddag. Rummikub is favoriet.

Koffiemoment

Maar ook het ogenschijnlijk simpele koffiemoment is aan de dames goed besteed. “Ik ben graag onder de mensen,” legt Lenie haar inspanningen, ook bij de jaarlijkse dodenherdenking en het onderhoud van de buurtmoestuin, uit. Yaghdi: “Niet alleen ik, de hele buurt stelt dit enorm op prijs. Vandaar een heldenspeld voor deze vrouwen.”

Ook een speldje aanvragen voor uw held? Kijk op www.wijamsterdam.nl.


Shirley Brandeis


Lenie Zegers.