Wethouder Sedee ontvangt stokrozen om in haar tuin te planten.
Wethouder Sedee ontvangt stokrozen om in haar tuin te planten. (Foto: Pr )

Kampioenschap Tegelwippen van start

HAARLEMMERMEER - Wethouder Sedee gaf onlangs het digitale startschot voor het Haarlemmermeers Kampioenschap, de HaKa, Tegelwippen van Haarlemmermeer Waterproof. Bewoners kunnen zich inschrijven om mee te doen en met hun team zo veel mogelijk tegels uit hun tuinen te wippen.

"Tegels uit de tuin verwijderen is heel belangrijk", vertelt wethouder Sedee: "Daarmee voorkom je niet alleen wateroverlast en hittestress, maar help je ook mee om de biodiversiteit te herstellen, door planten en struiken in je tuin te zetten die interessant zijn voor insecten en vogels!” Deelnemers maken kans op 5 zit-elementen gemaakt van gerecyclede tegels, beschikbaar gesteld door BioBound.

Kans

Deelnemers aan de HaKa maken, naast de 5 zit-elementen, kans op een van de 40 regentonnen, inclusief installatie, die het Hoogheemraadschap Rijnland beschikbaar stelt. Woningcorporatie Ymere geeft ook nog eens 50 tuin-cadeaubonnen van 30 euro aan huurders die aan de wedstrijd meedoen.

In heel Nederland woedt sinds 30 maart een strijd om de Gouden Tegel. In totaal 60 gemeenten, waaronder de gemeente Haarlemmermeer, doen mee met het NK tegelwippen. Door deel te nemen aan de HaKa strijden bewoners en de gemeente samen om deze landelijke prijs te veroveren. Alle tegels die uit tuinen worden verwijderd tellen mee in de strijd om de Gouden Tegel, mits de deelnemers ingeschreven staan en een foto insturen van de verwijderde tegels. Aanmelden voor de HaKa kan op www.haarlemmermeerwaterproof.nl/tegelwippen.

Afbeelding
Afbeelding