Bijeenkomst windmolens

NIEUW-WEST - In de strijd tegen klimaatverandering moet meer schone energie worden opgewekt. Zonnepanelen, windmolens op zee, én op land. Amsterdam wil hieraan een steentje bijdragen. Daarom wordt ook binnen de stadsgrenzen gezocht naar de meest geschikte plekken voor nieuwe windmolens.

In Amsterdam zijn meerdere 'windzoekgebieden' gekozen. Dit zijn gebieden waar mogelijkheden bestaan om windmolens te plaatsen. Er zijn Amsterdammers die zich zorgen maken over de mogelijke komst van windmolens. De meeste zorgen gaan over geluid, zicht, gezondheid en de effecten op de natuur. Deze zorgen nemen we uiterst serieus. Amsterdam zoekt nu naar de meest geschikte plekken waar eventueel tóch windmolens kunnen staan.

Om bewoners te informeren over verschillende effecten van windmolens, wordt woensdag 21 april van 19.00 tot 20.15 uur een online gespreksavond georganiseerd voor Nieuw-West. Het gesprek gaat over de mogelijke effecten van windmolens op de gezondheid en de natuur, en over de besluitvorming nu en straks.

Meer informatie over het aanmelden en om in te spreken: amsterdam.nl.